Skip to main content

Bara några månader efter att OnePlus släppte OnePlus 6 så släpper de nu uppföljaren, OnePlus 6T. När man lägger OnePlus 6T bredvid sin föregångare så är de väldigt snarlika i design. Men OnePlus 6T är aningen större, har en mindre haka och flärp. Förutom de visuella uppdateringarna finner vi även lite uppdaterad teknik inuti telefonen.

Mycket teknik för pengarna
Det mest intressanta med nya OnePlus 6T gömmer sig inuti skärmen, nämligen fingeravläsaren. Detta är en teknik som OnePlus är bland de första på marknaden med, och något som jag personligen hade önskat att Apple hade valt att använda sig av. Tekniken fungerar bra, dock är den aningen långsammare än de mer traditionella fingeravläsarna. Jag tror att det kan bero på att skärmen måste lysa upp fingret innan den kan läsa av fingeravtrycket. Vill man inte använda sig av fingeravläsaren så kan man använda telefonens ansiktsigenkänning, som är den samma som finns på OnePlus 6 och som fortfarande är den snabbaste på marknaden. Dock är den inte lika säker och för att logga in i bankappar eller i Mobilt Bank-ID är ansiktsigenkänning inte godkänt, så där är det fingeravtryck som krävs.

Kameran i OnePlus 6T är den samma som i OnePlus 6, men är aningen bättre just nu tack vare mjukvaruppdateringar. Men dessa uppdateringar kommer inom någon månad även att komma till OnePlus 6.

Vi finner även samma processor (Snapdragon 845) och ramminne (6 eller 8 GB) som på OnePlus 6, men en nyhet är det större batteriet som nu ligger på 3700 mAh, vilket ger ca 11 timmar av videotittande.

Till mångas förtvivlan har OnePlus också gjort som många andra mobiltillverkare, valt att plocka bort 3,5 millimeters hörlursuttaget.

Material och design

Jag måste konstant påminna mig om att OnePlus 6T är hälften så dyr som exempelvis iPhone XS. Rent designmässigt tycker jag att OnePlus 6T faktiskt är den snyggaste mobilen på marknaden just nu. Materialen känns väldigt påkostade och lyxiga. Men trotts att baksidan är av glas så saknas trådlös laddning, vilket är något jag saknar. Telefonen saknar även ip-certifiering, dock har jag använt telefonen ute i regn utan att det har varit några som helst problem. Men, det är dock inget jag råder er till att göra då den som sagt saknar certifikatet.

Priser

Priset för OnePlus 6T Mirror Black börjar på ca 5 800 kr med 6 GB RAM och 128 GB lagringsminne. Vill du ha 8 GB RAM får du betala ca 6 200 kr.

För OnePlus 6T Midnight Black börjar priset på ca 6 200 kr för 8 GB RAM och 128 GB lagringsminne. Vill du istället ha 256 GB lagringsminne får du betala ca 7 300 kr.

Specifikationer

Mått: 157,5 x 74,8 x 8,2 mm.
Vikt: 185 g.
System: Android.
Chip: Snapdragon 845.
RAM: 6/8 GB.
Lagringsminne: 128 GB, 256 GB.
Batteri: 3700 mAh.
Trådlös laddning: Nej.
Dubbla simkortsplatser: Ja.
Upplösning på kamera på baksida: 20+16 Megapixel.
Upplösning på kamera på framsida: 16 megapixel.
Anslutningskontakt: USB Typ C.

Betyg 4/5

OnePlus 6T är en fantastisk telefon med snygg design och mycket teknik, till en rimlig summa pengar. Jag rekommenderar den starkt till alla som är ute efter en riktigt bra Android-telefon. Betyg 4/5.

Kommentera