Skip to main content

Om nördigt.se

Va roligt att ni är intresserade av nördigt.se! Jag som har skapat och driver nördigt.se heter Alexander Jansson, men vi kan prata lite mer om mig lite senare.

Allt började 2005

nördigt.se hette från början crafty.se och såg dagsljuset för första gången 2005. Jag köpte domänen crafty.se från början för att driva ett bolag som byggde hemsidor till små och medelstora bolag. Men istället valde jag att studera vidare inom UX, marknadsföring och design. Så på sidan av mina studier började jag snickra samman en sida på crafty.se där jag började skriva om nördiga saker, så som teknik, film, spel och allt annat som gör vardagen lite extra rolig.

Det tog lite tid, men efter ca 2 år började ni bli ganska många som besökte crafty.se, vilket var fantastiskt kul och fick mig att vilja fortsätta med sidan och göra den ännu bättre. Tanken har alltid varit att crafty.se skulle vara ett sidoprojekt där jag får hålla igång mina css och designkunskaper, samt skriva av mig. Och det har det fortsatt att vara genom alla år. I år (2020) valde jag att byta namn på crafty.se till nördigt.se, vilket har varit något jag har funderat på sedan 2009 då jag köpte domänen. Känns som den passar väldigt bra med tanke på att vi skriver om nördiga saker. Samtidigt passade jag på att göra mig av med allt gammalt och bygga nytt. Det hinner samla på sig mycket gammalt innehåll och kod som rör till det ganska mycket. Den nya designen tycker jag själv är väldigt minimalistisk och härlig. Och den är snabb!

Vem är då personen bakom nördigt.se?

Som jag nämnde tidigare så heter jag Alexander Jansson, är 35 år och bor i Göteborgsområdet. Bott här i snart 15 år, men kommer från början ifrån Stockholmsområdet. Jag arbetar till vardags som Head of UX, Design & In-House Production, vilket kanske förklarar varför jag älskar att hela tiden försöka få nördigt.se att bli ännu mer användarvänlig, snygg och snabb.

Jag tar väldigt gärna emot feedback från er om hur ni skulle vilja förbättra nördigt.se! Hör av er, jag svarar på alla e-post jag får! (så länge det är trevliga e-post)