Skip to main content

Om du har något som helst intresse av smarta hem så har du troligen hört talats om Google Nest Hub, den smarta högtalaren från Google med pekskärm.

Precis som med Google Home Mini så kan du tala med Googles röstassistent, men utöver det så ger pekskärmen dig möjligheter att bland annat se på YouTube, visa klocka, foton och recept. Tyvärr har Google valt att låsa ganska mycket med funktionalitet. Exempelvis kan man säga till röstassistenten att starta Netflix på teven, men du kan inte starta Netflix på Google Nest Hub. Mina två barn som är 4 och 6 år älskar Google Nest Hub. De använder den dagligen för att spela upp musik, dra roliga vitsar och för att se på YouTube. De använder aldrig pekskärmen, utan de talar hela tiden med röstassistenten. Tänk va bra det hade varit om de även kunde startat en film på Netflix på Google Nest Hub.

Röstassistenten är väldigt bra

Låt oss fortsätta prata om mina barn och röstassistenten, för detta tycker jag är ganska fantastiskt. Min son som är 4 kan utan några som helst problem tala med röstassistenten. Vi har testat att låta honom prata med Siri på min iPhone, men hon förstår ingenting. Googles röstassistent är så pass smart att även om min son ibland pratar lite rörigt och osammanhållande så kopplar den i alla fall vad det är han ber den att göra. Så det blir just nu mycket Sean Banan med låten ”Rumpa” som spelas hemma, och Super Mario på Youtube. 

En del av vardagen

Jag personligen använder Google Nest Hub väldigt mycket i köket till att spela musik, spela de senaste nyheterna, fråga vad klockan är, starta timer, tända och släcka lampor, samt för att få recept upplästa. Jag hade dock gärna sett att Google hade byggt in en kamera så jag kunde svarat på videosamtal när jag står i köket med händerna upptagna.

När Google Nest Hub inte används så kan du välja vad som skall visas, jag personligen har valt att visa en stor klocka, men du kan även välja att visa foton från din Facebook, Google Foto, eller Googles utvalda bilder och konstverk.

Betyg 3,5/5

Google Nest Hub kostar 1449 kr och jag tycker det är väldigt prisvärt. Jag kommer köpa varsin till mina barn så de skall få ha dem i sina rum för att bland att kunna spela upp musik och se på Youtube. Jag har min i köket och använder den dagligen. 

Kommentera