Skip to main content

Är du Apple Music-användare och vill testa en annan musiktjänst ett tag? Eller kanske vill bara pausa tjänsten i en månad eller två. Var då uppmärksam på att Apple tar bort alla dina spellistor.

Jag är själv en Apple Music-användare, har varit i flera år. Men jag fick för mig att testa Spotify. Så jag avslutade abonnemanget på Apple Music och bytte. Men efter någon månad ville jag nu byta tillbaka. Jag kontaktar supporten för Apple Music och frågar varför alla mina spellistor är borta. Och får då det förklarat för mig att de tar bort alla spellistor om man avslutar abonnemanget.

Jag hade ingen aning om detta, och tänker att flera kanske inte har det. Därför skriver jag detta inlägg.

Så är du en person som kanske är osäker på om du vill investera massa tid på spellistor, med vetskap att du kanske skall ta en paus i framtiden. Använd inte Apple Music, använd Spotify istället. Eller en tjänst som gör att du kan flytta med dig spellistorna, så som SongShift eller FreeYourMusic.

Läs mer här discussions.apple.com

Foto: Alexander Jansson / Midjourney

8 kommentarer

 • Jonas skriver:

  På Spotify går det däremot inte att ta bort sitt konto. Eller det gick åtminstone inte förut, det är möjligt att det har ändrats nu iom nya lagar.

 • Gustaf skriver:

  Om jag inte missminner mig så räcker det med att byta land i appstore för att bli av med spellistor i Apple Music.

  Senast jag gjorde det var för att ladda ner Pokemon GO innan det officiellt hade kommit ut i Sverige. Så kan ha ändrats sedan dess. Men var riktigt irriterande att tappa allt bara för att ha bytt land fram och tillbaka på 5-10 min eller så.

  • Hej Gustaf! Oj, ja det låter verkligen inte bra. Fick du någon återkoppling från Apple?

   • Gustaf skriver:

    Njae.. kan inte direkt påstå att jag kontaktade Apple om det. Tänkte mer att det var kört med listorna oavsett.. hade screenshots på listorna och större delen av deras innehåll.. var bara en smådryg process att lägga in allt tillbaka igen.

    Jag var smått förberedd på att det kunde hända då jag gjort samma procedur (bytt land i app store) en gång tidigare något år innan dess och utfallet hade varit det samma.

    Det enda som bestod var musiken som jag hade köpt via iTunes under tidigare år och självklart U2s banger album Songs of Innocence.. 😉

 • Jonas skriver:

  Hej!

  Jag aktiverade idag Apple Musik-abonnemanget efter uppehåll i några månader och jag kan bekräfta att alla mina listor är borta…. Dock fanns det Replay 2022 och 2023 på de låtar jag lyssnat… Men men det spelar ju ingen roll då alla listorna är borta… Jag kommer att byta till annan musiktjänst. Det är en extremt märklig idé Apple har, att man straffar sina användare att radera deras listor bara för att de pausar ett tag och dessutom är del av Apple ID-kontot…. Extremt märkligt…

Kommentera