Skip to main content

Prime Mini Wireless är en trådlös gamingmus från SteelSeries. Om ni har testat Prime Wireless så kan jag berätta att det är mer eller mindre samma mus, bara att denna är lite mindre. Och på tal om storlek så kan jag säga att Prime Mini Wireless är perfekt i storlek för min son som är 8 år, men med det sagt så tycker jag även att den passa för mig som är vuxen, som till vardags använder mig av Apples Magic Mouse.

Musen har 5 programmerbara knappar, optiska magnetbrytare och en TrueMove Air optisk sensor. SteelSeries säger också att musen skall klara av 100 miljoner klick, men jag vet inte hur jag skall testa detta – så vi får helt enkelt lita på SteelSeries här. Batteritiden är på 100 timmar och kan variera ganska kraftigt enligt våra tester, men forfarande inget större problem. Skulle batteriet ta slut så är det inga problem, för i lådan får du med en lång USB-C till USB som du kan använda för att ladda och samtidigt använda musen. Apple borde inspireras till deras Magic Mouse! En sista sak om batteriet som jag vill nämna är att 15 minuters snabbladdning ger ca 40 timmars speltid, vilket är mycket bra.

På sidan av scrollhjulet finner vi rgb-belysning som du själv kan välja vilken färg den skall ha. Trevlig och smakfull detalj.

TrueMove Air optisk sensor

Steelseries har arbetat med PixArt för att skapa Prime Mini Wireless TrueMove Air optisk sensor. Musens sensor är snabb och har inga problem att klara av olika underlag och lyckas därför minimera oönskad spårning vid olika vinklar.

Magnetisk brytare

SteelSeries Prime Mini har optiska magnet-brytare som använder sig av neodymmagneter för att ge jämna och tillfredställande klick. Vill ni höra skillnaden på detta klick jämfört mot ett mer traditionellt så kan ni klicka här för ljudet på Prime Mini, och här för de lite mer traditionella klicken.

Rekommenderas för högerhänta

Tyvärr finns inte musen i två olika utföranden, en höger och en vänster. Istället är den utformad för högerhänta, men går att använda om du är vänsterhänt – men inte optimalt.

Steelseries säger även att musen är optimerad för de som är vana att använda sig av ”claw” eller ”fingertip” grip styles. Personligen kör jag ”claw” och min son kör ”fingertip”. Anledningen till att jag tror att SteelSeries inte rekommenderar ”palm” för musen är för att den är så pass liten. Va för fler stilar finns det egentligen? Lämna gärna en kommentar.

Översikt

 1. Delad triggerdesign
  Huvudmusknappar
 2. Rulla hjulet
 3. Sidoknappar
 4. USB Type-C till USB Type-A Super
  Meshdata/laddningskabel
 5. USB Type-C trådlös dongel
 6. Förlängningsadapter
  hitta tillbehör och reservdelar på steelseries.com/gaming-accessories
 7. Virgin Grade PTFE -musfötter
 8. CPI-knapp
 9. Strömbrytare
 10. TrueMove luftgivare

Betyg 5/5

Både jag och min son älskar SteelSeries Prime Mini Wireless. Min son har använt musen med spel så som Fortnite, Roblox, Minecraft och StarCraft medans jag testade musen på StarCraft och Fortnite. Musen kostar 1 499 kr, men går att hitta billigare om man letar på prisjakt. I skrivandes stund hittade jag den så lågt som 899 kr.

Kommentera