Skip to main content

Precis som Px7 S2 har Px8 vinklade element för att ge en mer realistisk stereobild. Men i PX8 hittar du kolfiber i membranen, samma material som du bland annat ser i den avancerade Carbon Dome-diskanten i högtalarna i B&W:s 700-serie.

I början när jag testade Px8 så tyckte jag att ljudet var bra, men hade kanske förväntat mig mer av ljudet. Det var en väl balanserad bas som fungerar för de flesta musikstilarna, men klarheten var inte riktigt där för mig. Men så slog det mig att Px8 har vinklade element, kunde det kanske vara så att det ställde till det för mig. Jag testade att flytta öronkåporna lite bak och fram för att se om det gjorde något. Och till min stora förvåning så spelade det en stor roll för mig. Genom att flytta bak kåporna en aning så blev ljudet direkt klarare.

Vissa toner får membranen att vibrera på ett obehagligt vis. Om ni testar att starta låten Shackles med Steven Rodriguez (Spotify-länk)(Apple Music-länk) så kommer ni höra det. Jag får exempelvis inte denna vibration om jag startar låten på mina Apple AirPod Max eller Master Dynamics MW75. Det skall dock nämnas att det är väldigt, väldigt få låtar jag upplever detta på.

Snygg och behaglig design

PX8 är ett riktigt snyggt och skönt par hörlurar. Huvudbygeln har ett solitt utförande i aluminium där öronkåpornas ovala logotyp-plattor fått en elegant fasad kant med hjälp av diamantskär. Både öronkuddar och huvudbygel är klädda i äkta läder och invändigt vadderade med memoryskum som följer konturerna på ditt huvud. Fantastiskt snygg design, men det skall dock nämnas att min recensionsenhet kom med en buckla på ena öronkåpan.

Headsetet har fem knappar som är distinkta och lätta att känna med fingrarna utan att titta. På höger öronkåpa sitter play/paus, volymknappar och av/på-knappen. Den sista är ett skjutreglage som kan tryckas uppåt för parningsläge. Väldigt sällan jag använder mig av volymknapparna på hörlurar, men med Px8 blev det naturligt och enkelt. Fråga mig inte varför, kanske är för att de är enkla att finna med fingrarna, samt att de har ett behagligt klick.

På vänster öronkåpa sitter en programmerbar knapp som är förinställd på att rotera mellan brusreducering av, brusreducering på och transparens när du behöver höra din omgivning. Mer om transparens-läget senare.

Helt okey app

Bowers & Wilkins har en app som du kan använda för att anpassa både EQ och funktioner så att de matchar din smak och ditt behov. Som tidigare nämnt så finns det en knapp på vänster öronkåpa där du via appen kan bestämma om den ska aktivera din röstassistent på telefonen eller de ANC-inställningar du föredrar.

Appen är snygg och användarvänlig. Men den kan ibland ha problem att hitta hörlurarna. Jag sprang även på lite problem när jag skulle uppdatera hörlurarna. Det tog en lång tid, och telefonens skärm fick inte gå i viloläge. För om skärmen gick i viloläge så avbröts uppdateringen av hörlurarna och jag fick ta bort appen och installera den igen för att kunna uppdatera hörlurarna igen.

Bra för telefonsamtal och för att ta bort störande ljud

PX8 är bestyckad med sex mikrofoner, tre i vardera öronkåpa. De gör ett väldigt bra jobb med att ta bort störande ljud från din omgivning. Och ett lika bra jobb gör de samtidigt med att släppa in ljud från din omgivning, när du känner för det. Den sistnämnda funktionen, transparens, är en funktion som är väldigt viktig för mig då jag vill kunna använda hörlurarna för telefonsamtal. Och i telefonsamtal är det viktigt för mig att kunna höra min röst. Apples AirPod Max transparens-läge är bäst, men Bowers & Wilkins Px8 

Betyg 4/5

Bowers & Wilkins Px8 kostar ca 7 500 kr, vilket är mycket pengar. Med det kommer höga förväntningar. Jag tycker att hörlurarna levererar. De är snygga, bekväma, har bra ljudet, ok ANC och bra transparens. Appen är snygg och är enkel att använda – men buggig. Mina hörlurar kom med en buckla i, så det kan vara bra att se över er leverans.

2 kommentarer

  • Jenny skriver:

    Jag har nyligen köpt dessa. Hör ett obehagligt, konstigt sus i den ena kåpan som försvinner om jag håller ett finger mot kåpan? Det kommer och går hela tiden på två av lägena (ANC på och pass trough) . Om jag skakar/ruskar hastigt på huvudet från soda till sida försvinner suset också en stund. Känns som nåt fel?
    Känner någon igen detta fenomen?

    • Hej Jenny! Detta är inte något som jag stött på under min tid med hörlurarna. Jag tycker du skall kontakta företaget du köpte dem av för att få dem utbytta eller reparerade.

Kommentera