Skip to main content

Inuti OnePlus Pad Go finner vi Mediatek Helio G99 med åtta kärnor, en medioker grafikkrets och ett DDR4 RAM. Trots detta hanterar Oxygen OS systemet vardagliga uppgifter smidigt och utan problem. Under lättare användning som webbsurfing och streaming via YouTube och Prime Video fungerar plattan stabilt, men tunga webbsidor och multitasking kan leda till tillfälliga prestandadroppar.

Unika funktioner i Go-modellen

Go-modellen utmärker sig med att ha ett inbyggt mobilt bredbandsmodem för 4G och GPS, samt mer lagringsutrymme än Oneplus Pad – antingen 128 GB eller 256 GB. I Sverige verkar dock endast 128 GB-modellen vara tillgänglig. Det finns också en microSD-kortläsare som stödjer upp till 1 TB.

Design och display

Designmässigt delar Go-modellen många kvaliteter med Oneplus Pad, såsom borstad aluminium och rundade kanter som ger en bekväm greppkänsla. Skärmen är en klar IPS-panel med bra betraktningsvinklar och färgintensitet. Upplösningen ligger på 1720 x 2408 pixel. Även om den inte har HDR-stöd, erbjuder den tillräcklig ljusstyrka för att undvika problem i soligt väder, upp till 400 cd/m2 i typljusstyrka. I standardläge växlar skärmen dynamiskt mellan 60 och 90 Hz bildfrekvens.

Ljud och uppkoppling

Ljudupplevelsen är utmärkt tack vare fyra högtalare som ger kraftfullt och detaljerat ljud med Dolby Atmos-stöd. För uppkoppling får du wifi 5 och 4G, men inget snabbare, vilket kan påverka videoströmningens kvalitet vid svag signal.

Batteri och laddning

Enheten drivs av ett 8 000 mAh batteri som ger upp till 11 timmars aktiv skärmtid. Snabbladdning stödjs upp till 33 watt, men en laddare ingår inte.

Kameror

Även om selfiekameran är välplacerad på långsidan för exempelvis videosamtal, så är färgåtergivningen undermålig. Ofta tenderar hudfärgen att skifta mot grönt. Samma sak med kameran på baksidan. Och trots att OnePlus Pad Go har autofokus saknar den vidvinkel och optisk zoom. Kameran är på 8 megapixel.

Sammanfattning

Oneplus Pad Go erbjuder tillräcklig prestanda för dess pris på 3 990 kr, men sticker inte ut jämfört med konkurrensen, vilket gör det till ett mindre självklart val.

Kommentera