Skip to main content

Det här är faktiskt den andra gången jag skriver den här recensionen, pga att jag var tvungen att gå tillbaka till en backup av sidan så förlorade jag en dag med artiklar och recensioner. Men nog om det, nu kör vi!

Jag är en person som använder min iPad och Apple Pencil 2 hela tiden, både privat och på jobbet. Men jag är också medveten att den är väldigt dyr med sina 1 795 kr, och att kanske inte alla, exempelvis studenter, har råd att köpa den. Som tur är så finns det flera billigare alternativ där ute på marknaden. I dag skall vi prata om en av dem, vilket är Zagg Pro Stylus 2 som kostar 799 kr.

Design

Låt oss börja att prata om designen, för den påminner väldigt mycket om Apple Pencil, vilket i mitt tycke är något väldigt bra. Den känns bra i handen och känns kvalitativ. Det som skiljer den mot Apple Pencil är längden, färgen (så klart) och att det finns en mjuk topp som man kan använda som ett finger på skärmen. Man klickar också på den toppen för att bland annat starta pennan. Skrivspetsen är även den aningen annorlunda än den vi finner på Apple Pencil. Den är smalare och vassare, vilket jag vet många gillar. Den är också utbytbar och med i paketet får man en extra tipp.

Ladda Zagg Pro Stylus 2

Precis osm Apple Pencil 2 så är ena sidan av pennan platt så man kan fästa den på iPad. Men tyvärr så laddar inte Zagg Pro Stylus 2 när den sitter på iPad. Istället måste du använda en laddare som du kopplar in i iPad med USB-C. Denna laddare tror jag många kan komma att tappa bort. Jag förstår verkligen inte varför Zagg inte har gjort så pennan kan ladda direkt på iPad.

Rita med Zagg Pro Stylus 2

Att rita och skriva med Zagg Pro Stylus 2 är mer eller mindre exakt som att skriva med Apple Pencil 2. Den är snabb, man kan lägga handflatan på skärmen och man kan även tilda pennan. Det som dock inte går är att få den att registrera tryck. Men jag tror inte detta kommer vara en dealbreaker för många.

Betyg 4,5/5

Jag kan absolut rekommendera Zagg Pro Stylus 2 för den som är ute efter ett billigare alternativ till Apple Pencil 2. Den är snabb, känns bra i handen och är bra att rita och skriva med. Minus är att den inte känner av tryck och att man måste ha en extern laddare som troligtvis kommer tappas bort av många.

2 kommentarer

  • Daniel skriver:

    Den laddar visst om man lägger den på iPaden! Det står fel i testet!!

    • Enligt produktsidan på ZAGG.com kan pennan laddas trådlöst med den medföljande dockan eller med vilken Qi-laddare som helst, även om jag dock inte fick det att fungera. Men här kommer överraskningen: Pro Stylus 2 kan också laddas direkt via iPad Pro precis som Apple Pencil (andra generationen). Även om detta inte är uppenbart på själva pennan. Men om man kollar laddningsstatus på iPad så ser man faktiskt att laddningsprocessen är aktiverad för pennan. Jag fick även detta bekräftat i kväll av en ZAGG-representant.

      Tack Daniel för att du påpekade detta.

Kommentera