Skip to main content

Jag vet inte hur ni är, men jag blir tokig om jag ser en repa eller flöt på min mobilskärm. Därför sätter jag genast på ett skärmskydd på min mobil innan jag börjar använda den, även om jag dock föredrar att inte ha något skärmskydd alls. Men att hitta rätt skärmskydd är svårt, kanske kan denna text hjälpa er lite.

Jag överdriver inte om jag säger att jag har nog testat över 200 olika skärmskydd. Jag brukar ofta landa i att använda ett matt skärmskydd av plast, just för att det tar bort mest fingeravtryck, är enkelt att lyfta upp för att ta bort damm som kan ha råkat hamna under skärmskyddet, samt för att det oftast är tunnast. Men samtidigt så försämrar det bildkvalitén och skyddar inte lika bra mot tapp. Därför har jag nu börjat testa olika skärmskydd av glas igen. Ett skärmskydd jag har fastnat lite extra för just nu är InvisibleShield Glass Elite+.

Låt mig börja med att nämna de sakerna jag gillar med skärmskyddet, för att sedan avsluta med de sakerna jag gillar lite mindre.

Plus

Invisible Shield Glass Elite+ till iPhone 12 är relativt tunt, ca 1,5 mm. Det är ett väldigt stryktåligt skärmskydd. Om vi kollar på tidigare skärmskydd från InvisibleShield så skriver de på dem att skärmskydden är 3 gånger starkare än vanliga skärmskydd. Nu skriver de att skärmskyddet är 4 gånger starkare. Detta säger kanske inte oss så mycket, men jag kan hur som helst bekräfta att skärmskyddet är tåligt. Jag har använt skärmskyddet nu i några veckor och jag har inte någon som helst repa på den. Jag har även tappat mobilen en gång när jag klev ur bilen, men förutom att skärmen blev skitig så fanns det inga repor efter att jag hade torkat bort allt smuts.

Det känns nästan som om att man inte har något skärmskydd på mobilen när man drar fingret på skärmen, vilket är något som är väldigt viktigt för mig. Men med det sagt så är det inte helt perfekt, men det kommer jag gå in mer på inom kort när vi kommer till minus-delen i texten.

Till sist är det tre saker till som jag skulle vilja nämna som jag gillar. Det första är en sak som är extra viktig nu under corona-tiden. Skärmskyddet är behandlat med ett antibakteriellt medel som enligt ZAGG skall döda 99.99% av alla bakterier.

Det andra är ZAGG som bolag. De har en garanti som gör att du väldigt enkelt och till en billig peng får byta ut skärmskyddet om det går sönder. Du betalar frakten. Jag har själv utnyttjat detta en gång för några år sedan, och då var deras kundtjänst väldigt trevliga.

Det tredje, och kanske viktigaste för många är att installationen av skärmskyddet är extremt enkelt. Med i lådan får man en ram som man placerar över mobilen. Sedan är det mer eller mindre bara att placera skärmskyddet över den och trycka till. Mycket bra!

Minus

Om vi nu istället börjar fokusera på det som kanske kunde vara bättre. Låt oss börja med formen på skärmskyddet. Jag hade gärna sett att glaset gick hela vägen ut till kanten, vilket är fullt möjligt nu då iPhone 12 har en helt platt skärm. Jag förstår att man behöver ha lite marginal för att de flesta skalen skall passa. Men kanske kunde de skapa två olika varianter? Det andra jag stör mig på är att skärmen blir lätt flötig. Jag vet att detta är ett vanligt problem på skärmskydd, men jag tycker att detta blir aningen mer än andra jag testat. Men med det sagt så har jag även testat dem som blir mycket mer flötiga.

Summering

Så, vem är ZAGG InvisibleShield Glass Elite+ för? Och rekommenderar jag det? Ja, jag rekommenderar skärmskyddet till dig som vill ha ett stryktåligt skärmskydd som har ett extra skydd mot bakterier, klar bild, enkel installation och en känsla av att du drar fingret direkt på skärmen. Men är det väldigt viktigt för dig att ha ett skärmskydd som får mycket lite fingeravtryck, då rekommenderar jag istället ett matt skärmskydd.

ZAGG InvisibleShield Glass Elite+ till iPhone 12 kostar ca 299 kr, vilket många kan tycka är mycket – men då får vi inte glömma att du behöver faktiskt inte köpa ett nytt. Går det sönder så får du ett nytt från ZAGG.

Kommentera