Skip to main content

Ofta när du köper billiga skärmskydd så får du ett skärmskydd som inte har någon ytbehandling mot fingeravtryck, eller ett väldigt dåligt som försvinner snabbt. Eller så går det helt enkelt sönder väldigt enkelt. Därför brukar jag i alla fall köpa välkända skärmskydd.

ZAGG Invisible Shield Glass XTR

ZAGG Invisible Shields skärmskydd är i mitt tycke ganska dyra, men de producerar alltid produkter av bra kvalitet och har en bra garanti som gör att du enkelt kan få ut ett nytt skärmskydd om ditt går sönder, det du får betala är frakten.

De skärmskyddet jag just nu har på min iPhone 13 Pro är ZAGG Invisible Shield Glass XTR, och jag har nog använt det i ca 2 månader, och jag har fortfarande inte repor på det.

Design och passform

Skärmskyddet täcker nästan hela skärmen, bara en väldigt liten bit av skärmen syns runt om skärmskyddet. Detta utrymme varierar mycket, beroende på vilket skärmskydd du köper. Just detta tycker jag är perfekt, låt mig förklara. Om du har ett skärmskydd som går absolut hela vägen ut till kanten, då kan du väldigt sällan hitta ett skal som passar. Det jag menar med passar är att skalet allt för ofta trycker upp kanterna av skärmskyddet. Många skärmskyddstillverkare fegar och lämnar ett extra stort utrymme på sidorna för att passa alla skal, även ZAGG på vissa av deras skärmskydd. Men just på detta så har de en perfekt storlek, tycker jag. Kanterna är även aningen slopade så du inte skall ha en vass kant att komma åt med fingret. På bilden nedanför ser ni hur skärmskyddet ser ut på min iPhone 13 Pro med skalet ZAGG Gear4 Brooklyn Snabb Black.

Filtrering av blått ljus

Som ni ser på bilderna här nedanför så är skärmskyddet aningen blått, detta är till för att skydda dina ögon mot det blå ljuset som skärmar avger och kan göra att dina ögon blir trötta. ZAGG Invisible Shield Glass XTR påstås filtrera bort 40% av det farliga blåa ljuset (435-440nm). Personligen märker jag ingen skillnad, men om man läser på så är det blåa ljuset något som faktiskt kan ställa till det för dina ögon, så om du har detta problem skall du absolut testa detta skärmskydd. Jag vill även nämna att när skärmskyddet sitter på telefonen så märker man inte alls av den blå färgen på skärmskyddet.

Känns inte som om att det sitter något skärmskydd på telefonen

Som jag nämnde tidigare så vill jag helst inte ha något skärmskydd på min telefon, men bra skärmskydd av glas gör att det knappt känns som om att du har något skärmskydd på. ZAGG Invisible Shield Glass XTR gör att det verkligen knappt känns som om att det sitter något skärmskydd på min telefon. Skärmskyddets behandling mot fingeravtryck är också riktigt bra.

För ett skärmskydd av glas är det ganska enkelt att installera

Skärmskydd av plast är fortfarande det absolut enklaste skärmskyddet att installera. Du kan väldigt enkelt lyfta upp ett skärmskydd av plast med hjälp av lite tejp, och sedan putta in en tejpbit under skärmskyddet och ta bort eventuellt damm som råkat komma under skärmskyddet. Med glas är det inte lika enkelt. Men ZAGG gör sitt absolut bästa för att möjliggöra en så enkel installation som möjligt. De skickar med tillbehör som du skall använda för att ta bort fingeravtryck och damm med. De skickar också med en ram som hjälper dig att enkelt installera skärmskyddet perfekt centrerat på telefonen. Men som sagt, svårt att plocka bort damm som råkat hamna mellan skärmskyddet och telefonen – så var noga med att plocka bort allt damm innan du sätter på skärmskyddet.

Betyg 4.5/5

Jag skulle nog egentligen kunna ge ZAGG Invisible Shield Glass XTR 5 av 5 i betyg, men jag drar av lite då jag fortfarande tycker att 499 kr för ett skärmskydd är för mycket. Ändras det till 349 kr så är det lätt 5 av 5 i betyg.

Kommentera