Skip to main content

Zagg Gear4 har släppt lite armband till Apple Watch och jag har fått två stycken utskickade till mig för att testa. Tyvärr var deras Braided Watch Band för litet för mig att testa, så istället skall vi nu fokusera på deras Sport Watch Band, vilket jag har använt mig av under hela sommaren.

Armbandet påminner mycket om Apples egna sportarmband (Sportloop), men kostar bara 299 kr, jämfört mot Apples Sportloop som kostar 495 kr.

Bra att träna med

Till min Apple Watch Series 7 köpte jag Apples Sportband som är av gummi. Jag gillar det väldigt mycket, men inte när jag skall träna då det alltid blir väldigt mycket svett under armbandet som gör det obekvämt. Även med Zagg Gear4 Sport Watch Band som är av nylon bildas det svett under armbandet, men inte lika mycket som med gummiarmbandet. Sedan tycker jag att deras armband sitter bättre än Apples under träningspass. Men armbandet hade gärna fått vara lite mer elastiskt, så som Apples Sportloop är.

Design och passform

Som jag nämnde ovan så är Zagg Gear4 Sport Watch Band bra att träna med, men det är även bra till vardags. Armbandet är tillverkad av ett slitstarkt och tvättbart material, så om någon lukt från träningen skulle ha fastnat, vilket jag inte har varit med om, så går det att skölja av armbandet.

En sak som jag tycker är viktig att nämna är att klockan kommer inte sitta helt platt på din handled, var därför noggrann att testa att fästa armbandet på båda hållen för att se vilket som passar dig bäst. Det som sker är att klockan lutar lite på handleden då armbandet lägger sig dubbelt på ena sidan. För mig blir det bra om jag fäster armbandets dubbla sida på utsidan av min handled. Jag hade som sagt också gärna önskat att armbandet var lite mer elastiskt, men ingen dealbreaker.

Du fäster armbadet med hjälp av kardborreband och det sitter väldigt bra, aldrig har jag haft problem att det skulle råka lossna.

Betyg 4/5

Sport Watch Band kommer i färgerna svart, skogsgrön, marinblå, röd och gul och kostar 299 kr, vilket är ett bra pris. Jag hade gärna sett att armbandet var lite mer elastiskt, men jag kan absolut rekommendera armbandet, framförallt till dig som vill ha ett slitstarkt armband att träna i.

Kommentera