Skip to main content

Jag ser mig som en person som är väldigt rädd om mina saker, men trots det så vet jag om att jag kommer tappa exempelvis min mobil några gånger, därför köper jag ALLTID ett skal och skärmskydd. Jag måste faktiskt rätta mig själv där, det är plural. Jag har flera olika typer av skal till min mobil, som passar till olika tillfällen. Jag har ett eller två skal som jag roterar på kontoret, sedan har jag två som jag roterar bland när jag exempelvis skall ut och jobba på tomten. Zagg Gear4 Brooklyn Snap + Santa Cruz Snap är två skal som jag faktiskt kan använder både på kontoret och när jag är ute och arbetar med huset. Vad jag menar med det är att skalen ser så pass bra ut att jag har inga problem att använda dem på kontoret, samtidigt som de skyddar extremt bra så att jag kan använda dem utomhus när jag arbetar i exempelvis trädgården. Dock är skalen aningen tjocka, vilket gör att jag oftast använder dem när jag arbetar med något utomhus, men händer som sagt att jag även har dem på kontoret.

Skyddar väldigt bra

Först och främst vill jag säga att båda skalen är extremt tåliga och jag oroar mig inte det minsta för att det skall hända något med min telefon om jag tappar den. De är precis som de flesta andra skalen från Zagg Gear4 tillverkade av ett material som de kallar för D30 Bio Material, vilket är en typ av plast som påstås skydda mobilen extra bra. Och som sagt, skydda mobilen gör den – riktigt bra. Det finns egentligen bara två saker som jag stör mig lite på. Det första är att det finns springor under knapparna i skalet som det med jämna mellanrum kommer in skit i, dock inget större problem. Det andra är att skalet är så pass tjockt som det är. Men jag förstår samtidigt varför skalet är så tjockt, skall ju skydda telefonen. Men skulle vara ännu bättre om det kunde vara aningen mindre i storlek, men samtidigt ge samma skydd.

MagSafe är fantastiskt bra

På båda skalen finns det MagSafe, vilket för mig är väldigt värdefullt då jag har ett stativ till min mobil på kontoresbordet som har MagSafe, likaså har jag ett stativ i bilen med MagSafe.

Passar med de flesta skärmskydden

De flesta skalen i dag tar hänsyn till skärmskydd, men det finns de som välver allt för mycket över skärmen och trycker bort skärmskyddet du har på mobilen. Detta är inget problem med Zagg Gear4 Brooklyn Snap eller Santa Cruz Snap. men med det sagt skall jag också nämna att de välver mer över skärmen än vad exempelvis Apples egna skal gör. Detta är något bra, för med Apples egna skal upplever jag allt för ofta att mobilen poppar ur i ena hörnet om jag tappar den. Detta sker inte med Zagg Gear4 Brooklyn Snap eller Santa Cruz Snap.

Betyg 4/5

Zagg Gear4 Brooklyn Snap kostar ca 499 kr, och Santa Cruz Snap kostar ca 399 kr styck. Det är ganska mycket pengar, men det är bra skal och du kan slappna av i vetskapen att din mobil för ca 12 000 kr är väl skyddad. Är du ute efter ett genomskinligt skal med väldigt bra skydd för mobilen, då är det Zagg Gear4 Santa Cruz Snap jag rekommenderar. Är det istället ett svart skal du vill ha, då är det Brooklyn Snap du skall köpa. Men som sagt, är du ute efter ett väldigt tunt skal, då är inga av dessa skalen för dig.

Kommentera