Skip to main content

Samsung Galaxy S24 Ultra är en smartphone som på många sätt definierar toppen av mobilteknologi i dag. Bland det stora utbudet av funktioner och innovationer som Galaxy S24 Ultra erbjuder, står en komponent ut som särskilt imponerande – skärmen. Samsung har länge varit kända för sin skärmteknologi, och med S24 Ultra tar de detta ett steg längre. Skärmen skyddas av Gorilla Glass Armor, vilket gör den mer hållbar, represistent och minimerar reflektion från omgivande ljus. Resultatet? En skärmupplevelse som är överlägsen i både ljusa utomhusmiljöer och mörkare inomhusmiljöer.

Förutom skärmens överlägsna kvaliteter introducerar S24 Ultra en mängd AI-drivna tjänster. Dessa spänner från realtidsöversättningar under telefonsamtal till avancerad bildmanipulering. Dock är den praktiska nyttan av dessa tjänster blandad, och de representerar inte nödvändigtvis den revolution inom mobilteknik som Samsung kanske hade hoppats på. Realtidsöversättningar under telefonsamtal stöder just nu totalt tretton språk, men tyvärr är svenska inte ett av dem. Men enligt Samsung skall det vara på g.

Ett annat imponerande område är telefonens kamerafunktioner. Med en ny 50 megapixels telekamera och förbättrad AI-assistans erbjuder S24 Ultra en fotograferingsupplevelse som i vissa avseenden överträffar sin föregångare. Även i svåra ljusförhållanden levererar dessa kameror bilder av hög kvalitet, vilket placerar S24 Ultra bland de bästa inom sitt segment.

Samsung har även ingått ett samarbete med Google för att introducera ”Circle to search”, en funktion som låter användaren utföra sökningar direkt från skärmen. I korthet betyder det att om man trycker ned och håller inne hemknappen på skärmen, kan man sedan teckna en cirkel runt det som visas på skärmen för att initiera en sökning. Denna funktion, tillsammans med enhetens lätta och hållbara titanram, och dess integrerade penna som erbjuder en mängd praktiska användningsområden, bidrar till den höga användbarheten hos S24 Ultra.

Trots detta är S24 Ultra inte utan sina begränsningar. Prestandamässigt matchar den inte alltid konkurrenter inom samma prisklass, särskilt inom spel och tunga applikationer.

Sammanfattningsvis är Samsung Galaxy S24 Ultra en imponerande enhet som lyckas leverera på många fronter, med sin skärm och kamerafunktioner som står ut som särskilt noterbara. Även om vissa av de nya AI-funktionerna kanske inte lever upp till hypen, bevisar S24 Ultra återigen Samsungs förmåga att innovera och driva tekniken framåt.

Kommentera