Skip to main content

På insidan av OnePlus Nord CE 3 Lite 5G finner vi en Qualcomm Snapdragon 695 5G, 8 GB RAM, som dessutom kan utökas med virtuellt minne till 16 GB. Det tas då från det interna lagringsutrymmet på 128 GB. Vi hittar också ett batteri på 5000 mAh, som kan laddas upp till 80% på 30 minuter med den medföljande 67 W-laddaren. Någon trådlös laddning finns däremot inte.

Designen

Jag tycker faktiskt att OnePlus Nord CE 3 Lite 5G är en riktigt snygg telefon. Jag gillar att den har en platt skärm av Gorilla Glass, kantig plastram (som ser ut som metall) och en lätt rundslipad baksida som gör att telefonen ligger lite extra bra i handen.

Telefonen är gjord av mestadels plast, och det känns när du håller i den. Jag gillar att den är lätt, men den känns samtidigt lite billig, vilket den också är. Men om man tittar på den så ser den inte billig ut.

Startknappen fungerar som fingeravläsare, vilket kan ta en stund att vänja sig med, men fungerar bra. Jag gillar också att det finns ett 3,5-millimetersuttag på undersidan av telefonen.

Skärmen

Skärmen är en 6,72-tums LCD med en upplösning på 1080×2400 bildpunkter, vilket gör att svartan och kontrasten inte är lika bra som många av sina konkurrenter med oled-skärmar. Dock är betraktningsvinkel och färger bra. Skärmen har en ljusstyrka på en bit över 600 cd/m2, vilket räcker gott och väl i dagsljus.

Du kan välja mellan 60 och 120 Hz uppdateringsfrekvens, där det senare drar mer batteri, men är något jag rekommenderar alla att välja då upplevelsen blir så mycket bättre. Samt att jag upplevde aldrig några problem att ta mig igenom en dag med batteriet.

En sak jag verkligen inte gillar med skärmen är dock den fula hakan, men visst – man vänjer sig.

Kameran

På baksidan av telefonen finner vi trippelkamerauppsättningen, med en 108Mpx huvudkamera med ƒ/1,7 bländare. 2Mpx-djuphjälpskameran hjälper till att ta bättre porträttbilder medan 2Mpx makrokameran låter dig se saker i mer detalj. Det är en helt okey kamera, framförallt med tanke på priset av telefonen. På framsidan finner vi en 6Mpx ƒ/2.4 selfiekamera, som kanske inte är så bra för just selfies, men fungerar för videosamtal.

Betyg 3/5

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G är en riktigt snygg telefon. Du får på 30 minuters laddning batteri för en hel dag. Vi har ett 3,5-millimetersuttag, en stor skärm och stereohögtalare. Telefonen känns dock väldigt plastig och billig. Flera andra konkurrenter i samma prisklass har oled-skärmar, vilket jag också gärna hade sett på denna telefon. Så även om telefonen är snygg och bra, så skulle jag inte gå så långt o säga att telefonen är: Larger than life.

Kommentera