Skip to main content

Det känns mer eller mindre som exakt samma telefon, det är först när jag vänder på telefonen och ser kameran som jag ser skillnaden. På processorsidan har vi dock en uppdatering med MediaTek Dimensity 1300. Jag hade inga problem med förra årets processor (Dimensity 1200), och har inte det i år heller – den är snabb och stabil.

Ett batteri som laddas snabbt och håller länge

En annan uppdatering som är snabb är att OnePlus Nord 2T nu får samma laddare som flaggskeppet OnePlus 10 Pro, dvs 80 W snabbladdning med SuperVOOC. Jag önskar alla mobiler (apple) hade samma laddare. Batteriet är på 4500 mAh och med SuperVOOC laddas det upp från 0 till 100 procent på endast 27 minuter.

Jag har absolut inga problem att komma igenom dagen med batteriet. Jag har oftast 30-50% kvar på batteriet. Då har min dag bestått av att läsa mail, streama musik, skriva på teams, surfa på nätet, läsa på Instagram och strömma YouTube.

Som jag nämnde tidigare så påminner Nord 2T väldigt mycket om sin företrädare. Nord 2T finns dock i två färger, en gråsvart med matt baksida kallad Gray Shadow och en blekt grön med blank baksida kallad Jade Fog. Den sistnämnda är den testenheten som jag har fått utskickad till mig. Båda har en silvrig plastram med metallkaraktär, välvd baksida och plan framsida – bägge av Gorilla Glass.

Ser ut som två stora kameror men det är tre små

Även om det i första ögonkastet ser ut som två enorma kameralinser på baksidan av telefonen så är det faktiskt tre stycken små. Vi finner en huvudkamera på 50 megapixlar (Sony IMX766), en ultravidvinkel på 8 megapixlar och en monokrom sensor på 2 megapixlar.

Saknar IP-certifiering

OnePlus Nord 2T saknar IP-certifiering. Men OnePlus säger att de har testat den för fall, vattendroppar och damm. Men eftersom att det inte finns någon officiell IP-certifiering så får ni ta deras egna testresultat med en nypa salt. Men med det sagt, jag har testat OnePlus telefoner i flera år nu – jag är ganska övertygad om att den kommer klara lite regnskurar.

Skärmen är platt och har en ful haka

Skärmen på OnePlus Nord 2T är en 1080p amoled-skärm på 6,43 tum från Samsung. Jag tänker inte gå in så mycket i detaljer om den, men det är en ljusstark skärm med bra färger och har en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Jag är övertygad om att de flesta kommer vara nöjda med den. Det finns egentligen bara en sak jag stör mig på och det är den stora hakan. Okey, den är inte gigantisk, men tillräckligt för att jag skall störa mig på den. Jag förstår att det är mest troligt gjort så för att det är billigare att tillverka och Nord skall vara en billig telefon. Men tänk vilken fantastisk telefon det hade varit om den inte hade haft någon ful haka.

Övrigt

Högtalarna i telefonen gör sitt jobb, men inget någon kommer jubla för. Jag skulle vilja säga att det är ett platt ljud, nästan helt utan bas. OnePlus Nord 2T kommer i två olika storlekar på minne. 8 GB RAM och 128 GB lagring (4 690 kr) eller 12 GB RAM och 256 GB lagring (5 490 kr).

Specifikationer

Systemkrets: Mediatek Dimensity 1300
Processor: 1 st Cortex-A78 3 GHz + 3st Cortex-A78 2,6 GHz + 4st Coretx-A55 2 GHz
Grafik: Mali-G77 MC9
Minne: 8/12 GB
Lagring: 128/256 GB
Skärm: 6,42 tum amoled, 1080×2400 bildpunkter, 90 Hz
Kameror: 50 megapixel + 8 megapixel vidvinkel + 2 megapixel monokrom med led bak, 32 megapixel fram
Anslutningar: Usb 2.0 typ c
Kommunikation: 2g, 3g, 4g, 5g, wifi 6, bluetooth 5.2, agps, galileo, nfc
Operativsystem: Android 12 med OxygenOS 12.1
Övrigt: Dubbla sim, fingeravtrycksläsare
Batteri: 4 500 mAh, 18 tim 10 min onlinevideo (wifi, hög ljusstyrka, 60 Hz), ca 18 tim blandad användning (4g, låg ljusstyrka, 90Hz), ca 25 tim samtal
Batteriladdning: 80 W usb (SuperVooc)
Storlek:15,9 x 7,3 x 0,8-0,9 cm
Vikt: 190 gram

Betyg 4 av 5

OnePlus Nord 2T är en billig och bra telefon som jag kan rekommendera till många. Mina barn älskar den. De tycker den är snygg, de gillar den stora skärmen och de kan använda den till att spela spel, lyssna på musik, se på film och chatta med sina vänner. Min mor och svärfar köpte jag förra årets modell till och de tycker också väldigt mycket om dem, vilket gör att de även skulle gilla årets modell. Det jag vill ha sagt är att den passar många. Men jag önskar vi skulle få se lite nya designer på telefonerna från OnePlus. De börjar, med handen på hjärtat, bli lite tråkiga i sin design.

Kommentera