Skip to main content

Det här har varit en svår recension att skriva. Vet inte riktigt varför egentligen, men jag har börjat om på den flera gånger. Kanske lite så OnePlus tänkte med OnePlus 8T – gör om, gör rätt.

Om vi pausar och tittar tillbaka lite i tiden så kan vi se att OnePlus förut alltid producerade en toppmodell om året, sedan började man med två, där höstmodellen fick ett T tillagt efter siffran. Detta då de sa att det hade tillkommit ny teknik under det halvåret som motiverade en uppgraderad version. Med årets OnePlus 8T är fortfarande OnePlus 8 Pro företagets toppmodell, och OnePlus 8T blir ett ny segment mellan 8 och 8 Pro. Men det är min absoluta favorit av årets modeller.

Låda OnePlus 8T

Platt skärm med starka färger och 120 Hertz

Precis som på OnePlus 8 Pro finner vi här en vacker skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, som gör att allt flyter väldigt mjukt och härligt. Uppdateringsfrekvensen är dynamisk, vilket betyder att den hoppar mellan 60 Hz och 120 Hz, beroende på vad du gör. Detta är bra för att spara batteri. Går man in på inställningar kan man även välja att låsa den till 60 Hz, jag hade dock gärna också sett att man även kunde välja 90 Hz. Skärmen är för övrigt en 6,55 tum AMOLED med en upplösning på 2400 x 1080 pixlar.

Det jag gillar bäst med skärmen är dock kanske det enklaste, den är platt! En sak som jag inte gillade med OnePlus 8 Pro var att den hade böjda kanter på skärmen, som jag ofta råkade komma åt. Jag gillade även inte hur det förvrängde bilden. Men dessa saker har OnePlus fixat med 8T, vilket jag älskar.

Framsida OnePlus 8T

Snygg design som skriker OnePlus

OnePlus 8T känns lite som om att man har mixat OnePlus 8 Pro med OnePlus Nord och OnePlus 8 Pro. Vilket är en bra sak. Jag älskar som sagt den platta skärmen, och nästan lika mycket gillar jag den frostade baksidan av glas. Baksidan har även välvda kanter på långsidorna som gör att telefonen ligger bra i handen.vFärgen på den OnePlus 8T som jag har fått hemskickad för att testa kallar OnePlus för Lunar Silver, och är enligt mig riktigt snygg.

Baksida OnePlus 8T

Designen skriker OnePlus och som på de andra OnePlus 8-modellerna så finner vi på höger sida en powerknapp och reglage för ljudläge. Och som vanligt finner vi på vänster sida volymknappen. På undersidan av OnePlus 8T finner vi högtalaren som tillsammans med högtalaren på toppen av telefonen levererar ett stereoljud, som faktiskt är helt okey. På undersidan finner vi även USB-C för laddning och en simkorts-hållare med utrymme för två kort.

Riktigt bra batteritid och snabb laddning

Batteritiden på OnePlus 8T är riktigt bra, och dessutom följer det med en 65-wattsladdare som laddar 60 procent på 15 minuter, och helt fullt på 40 minuter. Detta låter som om att det skulle slita väldigt mycket på batteriet, men OnePlus har tänkt till här och byggt in två batterier som laddas med 32 watt vardera för att inte slitas för snabbt. Jo just det ja, jag har inga som helst problem att klara en hel dag utan att behöva ladda. Något jag dock saknar är trådlös laddning.

En sista sak som jag vill nämna med laddaren till OnePlus 8T är att andra produkter äntligen också kan nyttja laddaren med en högre effekt, vilket tidigare enbart fungerade med OnePlus-telefoner. Du får inte ut 65W med andra enheter, men laddaren kan få ut 45W, vilket har fungerat perfekt i dag på min MacBook Pro när jag har skrivit denna recension.

Hårdvaran tillsammans med OxygenOS 11 får OnePlus 8T att säga wroom wroom

Inuti OnePlus 8T finner vi en Snapdragon 865, 12GB ram och 128GB lagring. Vi har även UFS 3.1 i stället för UFS 3.0. Allt detta gör att vi har en väldigt snabb telefon om klarar av att spela tyngre spel utan några som helst problem.

Men som vanligt så är det inte bara hårdvaran som får OnePlus 8T att säga wroom wroom, utan det är självklart även OxygenOS 11 som hjälper till att få telefonen att kännas så extremt snabb.

OxygenOS 11 är en mycket trevlig uppdatering som kommer förinstallerad med OnePlus 8T, som bjuder på ett nytt gränssnitt som påminner lite om Samsungs One UI. Detta gör att det numera är mycket enklare att navigera inom operativsystemet med enbart en hand. Det är även mycket snyggare. Gillar även små saker som att man nu exempelvis kan dölja texten under apparna och att vi nu har en Always On Display.

Okey kameror

Låt oss avsluta denna recension med att prata om kamerorna på OnePlus 8T. Jag är inte superimponerad av kamerorna, de är absolut inte dåliga, bara lite mehe. I kameramodulen på baksidan sitter fyra objektiv. Huvudkameran är på 48 megapixel med en Sonys IMX586-sensor med optisk och elektronisk bildstabilisering, assisterad av en vidvinkelkamera på 16 megapixel med ett synfält på 123 grader, en makrokamera på 5 megapixel och en djupsensor.

Bilderna blir som sagt okey, men jag upplever att de kanske blir aningen gråa. Samt när du tar bilder med vidvinkelkameran och zoomar in på bilder så ser de ganska smetiga ut. Dock tänker man inte på det om man inte zoomar in.

Pris och säljstart

OnePlus 8T går att förbokas från och med i dag och telefonen finns i butik den 20:e oktober. Priset ligger på 6499 kr för modellen med 128 GB. Vill man ha 256 GB får man betala ytterligare 1000 kr.

Kommentera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.