Skip to main content

Nextbase skickade över, vad som kanske kan ses som ett komplett paket, deras 322GW Dash Cam, microSD Card och Rear View Camera.

Kameran tycker jag faktiskt är ganska snygg och känns robust. Och jag som har aldrig använt en bilkamera tidigare förstod väldigt enkelt hur man skulle montera och använda den. På framsidan av kameran finns ett lock som du tar bort och sätter fast stativet som du sedan fäster med klister på bilrutan. Vill man, som jag, inte klistra fast saker på framrutan så kan man istället fästa en sugkopp som ingår. Den fungerar väldigt bra och jag har aldrig varit med om att kameran skulle lossna från bilrutan.

Det finns ett batteri i kameran, men det är nog ej gjort för att du skall använda det för att filma med då det räcker högst i 5-10 minuter. Detta tycker jag är väldigt synd då jag personligen inte tycker om att ha en sladd hängande från kameran. I vissa bilar kan man nog fästa sladden längst glasrutan så den inte syns, men för mig i min bil så var det ej något alternativ då sladden var för kort. Men med det sagt, det är en lång sladd – så de flesta kommer inte ha några problem med den.

Installationen går väldigt snabbt och även om själva gränssnittet i kamerans display (2,5-tums IPS LCD-pekskärm) är lite tråkigt så är det väldigt simpelt att använda. Finns även en app du kan ladda ner och använda, både till iOS och Android. I appen kan du, bland annat, snabbt och enkelt flytta över video från kameran till mobilen via Wifi. Jag gillar också att kameran har en 10 Hz GPS och SOS-funktion som kan skicka ett alarm om du är med om en olycka med din exakta position och personuppgifter.

Kameran har en vidvinkelvy med full HD 1080p och bilderna blir helt ok.

Betyg 4/5

Jag tycker att kameran är snygg, enkel att använda och enkel att montera. Det jag saknar är ett större batteri så man inte behöver använda sig av sladden hela tiden. 2090 kr får du betala för den, vilket jag tycker är ett helt okey pris. Kameramodulen som man fäster på 322GW kostar 549 kr.

Kommentera