Skip to main content

Förhoppningsvis är vi i slutet av denna pandemi, men hemmakontoret är troligen här för att stanna. Därför är behovet av bra webbkameror större nu än någonsin tidigare. Dell Ultrasharp Webcam är ett bra val!

Jag personligen har aldrig riktigt bytt mig så mycket om hur bra kameran på en dator är, eller jag har i alla fall aldrig tittat på specifikationen för kameran när jag har köpt en dator. Men det har förändrats sedan hemmakontoret blev en del av vår vardag. Tyvärr är allt för många kameror i datorerna fortfarande allt för dåliga, eller är placerade i för dålig vinkel. Därför är en extern webbkamera ett bra alternativ. Dell har en fantastiskt bra 4k-webbkamera som jag har testat ett bra tag nu, och har faktiskt bara en sak med den som jag inte gillar – mer om det lite senare.

Dell UltraSharp Webcam har en 4k upplösning och ett synfält som man själv kan justera från 65, 78 och 90 grader. Personligen använder jag nässtan alltid 90 grader som gör att mer syns. Webbkameran använder sig också av artificiell intelligens för att se till så att användaren alltid är i fokus.

Ett problem som troligen många av er känner igen med dagens inbyggda kameror i datorerna är att de är suddiga och bilderna blir mörka så fort det är dåligt belyst. Detta problem har dell fixat, till en stor del i alla fall, genom att ta inspiration från DSLR-kameror. Webbkameran har en stor 4k Sony Starvis cmos-sensor och ett objektiv med flera element så att den kan fånga mer ljus och leverera en skarp bild.

Webbkameran är snyggt designan och känns verkligen kvalitativ. För att skydda kameralisen finns ett magnetiskt lock som man kan placera på baksidan av kameran. Med i lådan får an två olika stativ som man fäster på kameran med en magnet. Det ena fästet är gjort för att fästas på exempelvis en tripod, och det andra är för att fästa på en skärm. Låt oss fokusera på det sistnämnda stativet då det är nog det som är det som de flesta kommer använda sig av. Det är perfekt utformat för att använda på de flesta, om inte alla, bärbara datorer. Det fungerar också på externa skärmar. Men detta leder oss in till det som jag började prata om i artikeln att jag inte gillade med kameran. Om ni har monterat er externa skärm på väggen kommer ni få problem att fästa kameran på den. Som ni kan se på bilden så går det, men det är inte helt optimalt. Jag hade önskat att Dell hade bifogat ett tredje stativ för att lösa just detta problem, men det är inget stort problem.

Betyg 4.5/5

Jag rekommenderar Dell UltraSharp Webcam till alla som vill ha en bra webbkamera. Den är snygg, tålig, enkel att packa ner och ta med sig. Samt kanske viktigast av allt, den har en fantastisk videokvalitet. Men smakar det så kostar det. Dell UltraSharp Webcam kostar 2199 kr.

Kommentera