Skip to main content

Jag har använt Apples läder- och silikonskal till iPhone 12 nu i ca 3 månader, från och till. Och jag har nu massa saker som jag vill dela med mig av till er. (ja, skalet fungerar även med iPhone 12 Pro)

Jag tänkte först att jag skulle skriva om skalen var för sig, men jag tror nog att det är många av er som kanske står och väljer mellan dessa två skal. Så låt oss istället göra en text om båda skalen, där vi kan se för och nackdelar mellan dem.

Snygg design men mindre bra passform

Läderfodralet jag valde var sadelbrun och silikonskalets färg var svart (det är grått på riktigt). Förutom de olika materialen så ser skalen likadana ut. Dock är passformen aningen annorlunda, men mer om det lite senare i texten. Precis som Apples tidigare silikon- och läderskal så är dessa i väldigt hög kvalitet och ser mycket bra ut. Även väldigt behagliga att hålla i. Knapparna kan jag också rapporterat om att de är fortfarande efter 3 månader väldigt klickiga. Även om skalen har MagSafe inbyggt så är det inget jag har använt mig av, så kan tyvärr inte säga så mycket om det. Jag har dock sett flera som har skrivit att det har blivit en ring på skalen efter att ha använt Apples MagSafe-laddare.

Jag trodde faktiskt att läderskalet skulle åldras och slitas mer än det har gjort, men det finns knappt några repor och det är enbart på framsidans övre vänstra hörn som det har börjat att bli lite mörkare. Silikonskalet har dock åldrats lite mer då hörnen på skalet har slitits och blivit lite blanka. Dock ingen jättefara. Silikonskalet drar dock till sig smuts och känns ibland lite flötigt.

Ett problem som jag har stött på med andra skal är att de buktar över kanten på framsidan för att verkligen sitta fast på telefonen. Problem? Ja, det som händer är att skalet då lyfter upp skärmskyddet. Detta är dock inget problem med Apples skal då de knappt buktar över kanten. Men även om det är bra för skärmskydden, så ställer detta faktiskt till det på ett annat sätt. När jag tar upp telefonen, spelar ingen roll om det är läder- eller silikonskalet, så har ena hörnet av skalet åkt av telefonen. Jag skulle vilja säga att det händer nästan varje gång, i alla fall på läderskalet. Silikonskalet sitter aningen bättre.

Betyg 3/5

Jag älskar som sagt designen på båda skalen, och tycker inte att det spelar någon större roll vilket av dem du väljer. Men kan jag rekommendera dem då? Kanske, det är faktiskt ganska svårt. Jag personligen har slutat att använda skalen då jag störde mig fruktansvärt mycket på att hörnet hela tiden lossnade då jag tog upp telefonen ur byxfickan. Min sambo har dock inte detta problem. Silikonskalet kostar 595 kr och läderskalet kostar 695 kr, vilket är väldigt mycket. Och betalar man så mycket pengar för ett skal så skall det sitta bra. Och även om kanske inte alla har detta problem att det lossnar i ena hörnet så kan nog flera stöta på det. Därför svårt för mig att rekommendera, i alla fall till detta pris.

Kommentera