Skip to main content

Jag har testat flera olika smarta lampor, från olika bolag. Bäst är lamporna från Philips Hue. Men priset och det faktum att man har behövt ha en brygga har skrämt flera från att köpa dem. Men nu så kan man, om man vill, köpa Hue-lampor som inte behöver en brygga.

De nya lamporna har stöd för Bluetooth, men även för bryggan. Så vill man kan man antingen koppla in dem till bryggan och använda dem med alla sina andra Hue-lampor. Eller så kan man ladda ner Bluetooth-appen och styra lamporna direkt från appen.

Jag har testat lamporna och appen under några dagar nu och jag tycker att det fungerar riktigt bra. Lamporna jag har är 2 stycken e27 på 806 lumen, som kan ändra färg. Appen är riktigt bra, och ger dig bland annat möjlighet att ändra precis till den färg du vill ha, eller välja olika stämningsljus. Jag var lite orolig att det skulle vara för dålig räckvidd till lampan då det är Bluetooth, men det fungerar förvånansvärt bra. Då skall det nämnas att vi bor i ett hus med två våningar. Jo, en sak till. Min dotter som har en av lamporna på sitt rum älskar inställningen i appen som gör att man kan välja vilken färg som skall vara förinställd på lampan. Detta betyder att om du har valt exempelvis rosa, som min dotter har gjort, så kommer den fortfarande vara rosa om du stänger av och på lampan. 

Lamporna har stöd för både Alexa och Google Assistant.

Betyg 4/5

Lamporna från Philips Hue är de absolut bästa på marknaden, men tyvärr är de ganska dyra. Även om du nu inte behöver köpa en brygga till lamporna med stöd för Bluetooth så kostar en styck e27-lampa med Color Ambiance ca 629 kr. IKEAs kostar 199 kr. Men jag kan inte annat än rekommendera dessa lampor med Bluetooth-stöd från Philips Hue. De är fantastiska, men dyra.

Se fler Hue-lampor med Bluetooth-stöd

Kommentera