Skip to main content

OnePlus 7 Pro är den dyraste och bästa telefonen som OnePlus har producerat hittills. Det är tre saker som direkt slår mig med nya OnePlus 7 Pro, och det är skärmen, snabbheten och priset.

Låt oss börja med att prata om priset lite snabbt. För även om det här är den dyraste telefonen som OnePlus har producerat så är den med sitt startpris på 7,895 kr fortfarande mycket billigare än exempelvis Samsung Galaxy s10 som startar på 9,990 kr.

Bästa mobilskärmen på marknaden just nu

Skärmen är en amoled-pamel med hög ljusstyrka, fina färger och dynamik med stort färgomfång och stöd för HDR10 och HDR10+. Det är också Oneplus första skärm med extra skarp 1440p-upplösning. Men det jag uppskattar mest med skärmen är att den levererar 90 Hz bildfrekvens, där de flesta ligger på 60. Det ger oss en snyggare och jämnare upplevelse vid svepningar, när vi scrollar i dokument, och så vidare. Den är fantastisk! Dock är jag kanske inte helt övertygad om att de krökta kanterna är helt optimala. När man ser film på OnePlus 7 Pro så reagerade jag direkt på att bilden är lite skev på kanterna. En annan sak som jag stör mig på med skärmen är att när jag är inne på YouTube och bläddrar runt, så råkar jag HELA TIDEN komma åt en annan video med handen. Detta problem uppstår då kanterna på sidan av telefonen är så tunna och det inte verkar finnas någon mjukvara som arbetar för att ta bort dessa tryck som görs av misstag.

Eftersom vi nu har en telefon med en framsida som är gjord av nästan enbart glas så måste man ju vara lite kreativ med placeringen av kamera och fingeravläsare. Om vi börjar prata om fingeravläsaren. Den är precis som med OnePlus 6T placerad under skärmen, men denna sensor är nu aningen större, samt snabbare. Kameran på framsidan åker upp ur telefonens topp när den behövs. Jag älskar den funktionen, snälla Apple, gör en liknande lösning! Kameran på framsidan har en upplösning på 16 megapixel och är helt okey, dock så smetar den ut huden lite för mycket för min smak.

Hårdvaran känns premium

All hårdvara i OnePlus 7 Pro känn premium, men jag saknar fortfarande den trådlösa laddningen. Och även om OnePlus själva säger att telefonen är vattentålig så är den inte certifierad för det. Detta är för att certifieringen kostar mycket pengar. Telefonen har en matt baksida av glass, men låt er inte luras av den matta designen, OnePlus 7 Pro är fortfarande hal som &%?#. Eftersom telefonen är så stor och det inte finns något riktigt bra inbyggt sätt att nå saker som är längst upp på skärmen, utan att behöva flytta på händerna, så har jag flera gånger varit nära att tappa telefonen. Som tur är så får man med i kartongen ett skal som gör att telefonen inte blir så hal, samt så klart skyddar telefonen om den skulle ramla.

Tokigt snabb

Inuti OnePlus 7 Pro finner vi Qualcomms mobilchip Snapdragon 855 och telefonen levereras med upp till 12 gigabyte i ram. Den har dessutom stöd för UFS 3.0-lagring, vilket ska ge högre hastigheter när det gäller att exempelvis starta appar, spara bilder, samt ladda in dokument. Detta tillsammans med snabbare animationer (Eller ibland inga alls) gör att allt känns extremt snabbt.

På tal om snabb, laddaren med USB-C som man får med klarar av att ladda OnePlus 7 Pro från 0% till 50% på 20 minuter. Det gör att det nästan är ok att de inte har stoppat in trådlös laddning, men bara nästan.

OnePlus har satsat på kameran

Vi har redan pratat om kameran på framsidan som åker upp när man behöver den, så låt oss nu istället fokusera på de tre kamerorna som finns på baksidan. Huvudkameran är på 48 megapixel med optisk bildstabilisering, ois. Det kompletteras sedan av en 8 megapixels kamera med 78 mm teleobjektiv, ois, f/2.4-bländare och 1µm pixelstorlek. Den tredje kameran är på 16 megapixlars, med ett 117 graders ultravidvinkelobjektiv och f/2.2-bländare.
Kamerasystemet använde dessutom PDAF-teknik (fasdektektering) och laserfokus för att kunna ställa in autofokus även i utmanande miljöer, som i ett mörkt rum.

Priser

Oneplus 7 Pro finns i tre olika varianter: 6 gb ram och 128 gb lagringsminne (7,895 kr), 8 gb i ram och 256 gb i lagringsminne (8,395 kr) och en sista variant med 12 gb i ram och 256 gb i lagringsminne (9,195 kr).

Betyg 4/5

OnePlus 7 Pro är en fantastisk telefon, till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Den är enligt mig den bästa Android-telefonen på marknaden just nu. Jag tycker också att OnePlus 7 Pro är bättre än iPhone, men bara om vi pratar hårdvara. För mig är iOS och Apples ekosystem bättre än Android. Så vill man ha en Android-telefon som är tokigt snabb, har en fantastisk skärm, snygg design, en helt okey kamera och ett inte allt för dyrt pris. Då är OnePlus 7 Pro telefonen för dig!

Kommentera