Skip to main content

Jag har sedan iPhone kom till Sverige haft en iPhone som min huvudtelefon. Men för att kunna göra denna recension så har jag under de senaste dagarna använt OnePlus 6 som min huvudtelefon, och det har varit en väldigt trevlig upplevelse.

Vacker och funktionell design

OnePlus 6 är en väldigt vacker telefon som har ett hölje som mestadels är gjort av glas. Men trots att baksidan av telefonen är gjord av glas så saknar den trådlös laddning, vilket är lite tråkigt. Men jag är villig att se mellan fingrarna på avsaknaden av den trådlösa laddningen då OnePlus 6 har ett stort batteri som räcker i ca 1,5 dagar och som laddas fullt på en timme. OnePlus 6 kommer vid säljstart att finnas med två olika designalternativ: Blank och matt baksida. Personligen tycker jag att den blanka är snyggast, men den drar väldigt lätt till sig fingeravtryck. Om några veckor släpper OnePlus även en vit variant med matt baksida och guldfärg på kanterna. Väldigt snygg design faktiskt.

På framsidan finner vi en enorm AMLOED-skärm på 6,28 tum med ett 19:9-format som ger oss en upplösning på 2280 x 1080 pixlar. Precis som iPhone X, och numera många andra Androidtelefoner, så har OnePlus 6 fått en liten läpp för att få plats med en ljussensor, frontkamera och högtalare. Personligen har jag inget emot läppen, kanske för att jag är så van med den från min iPhone X. Men om du inte gillar läppen så har OnePlus byggt in en inställning som gör att man “typ” kan dölja läppen genom att göra sidorna på läppen svarta.

Det finns tre sätt man kan använda sig av för att låsa upp OnePlus 6: Med lösenord, fingeravtryck (det sitter en fingeravtrycksläsare på baksidan, under kameran) och med ansiktet. Och öven om ansiktsskanningen inte är lika säker som den på iPhone X, så är den betydligt snabbare. Jag har faktiskt aldrig tidigare sett någon telefon med så snabb ansiktsskanning.

OnePlus 6 saknar ett ip-klassat skydd mot vatten, men Oneplus säger att telefonen är ”stänksäker”. Så lite regn skall telefonen klara, men du skall kanske inte bada med den.

På insidan finner vi en Snapdragon 845 och 8 gigabyte i primärminne, som tillsammans med en optimerad mjukvara gör att användarupplevelsen är väldigt snabb och smidig. Oneplus nya slogan för Oneplus 6 är ”the speed you need”, vilket jag vill påstå passar bra till denna telefon.

Stock Android med några extra smarta funktioner

OnePlus 6 levereras med Oxygen OS 5.1.3 som bygger på Android 8.1, och är en av få telefoner som får tillgång till betan för Android P. Oxygen OS 5.1.3 kommer med flera smarta små funktioner. Som tidigare nämnt så kan man dölja läppen om man inte gillar den, och man kan slå på en funktion som gör att navigeringsknapparna längst ner på skärmen försvinner och ersätts av en swipe-funktion som påminner om den vi finner på iPhone X.

Priser

Mirror Black 6+64GB 5295 SEK
Mirror Black 8+128GB 5995 SEK
Midnight Black 8+128GB 5995 SEK
Midnight Black 8+256GB 6395 SEK
Silk White 8+128GB 5995 SEK

Betyg 4/5

Jag gillar verkligen OnePlus 6. Jag tycker att telefonen är snyggare och skönare att hålla i än iPhone X. Den är snabb och har smarta lösningar. Jag kommer att börja använda min iPhone X igen, men det är för att jag föredrar iOS framför Android. Men jag tycker att Google börjar göra mycket bra saker med Android just nu. Så vem vet, snart kanske jag går över till Android, och då kommer OnePlus 6 bli mitt val av telefon.

Kommentera