Skip to main content

Ni som följer Nördigt.se (tidigare Crafty.se) vet att jag gillar Nodus produkter. Jag har tidigare recenserat deras skall till iPads och iPhones, även deras plånböcker. Nu är det dags att sätta tänderna i Nodus Shell Case till iPhone X.

För er som inte läst mina tidigare recensioner av Nodus produkter så kan jag berätta att Nodus ett företag från Storbritannien som tillverkar skal och plånböcker av läder i väldigt hög kvalité.

Nodus Shell Case är det skalet som jag har använt som mitt förstaval till min iPhone 6, 6S, 7 och nu även till min iPhone X. Varför Nodus Shell Case är mitt favoritskal och varför jag väljer det framför Apples egna läderskal är på grund av lädret och den inbyggda magneten. Jag kommer gå in mer i detalj på magneten lite senare i denna artikel.

Design

Vi börjar att prata om designen, för med Shell Case till iPhone X har Nodus valt att uppdatera designen en aning. På skalen till de äldre iPhonemodellerna var både botten och toppen av telefonen exponerad, men på Shell Case till iPhone X går Nodus åt en design som påminner mer om Apples egna läderskal. Personligen tycker jag att det är lite synd, då den tidigare designen särskilde Nodus skal lite mer mot de andra tillverkarna. Men rent estetiskt är detta snyggare och skyddar ju faktiskt även bättre, så kan förstå varför de valde att gå åt detta håll.

Kvalité

Nodus har så länge jag har testat deras produkter alltid levererat produkter av väldigt hög kvalité. Skalen är aningen tjockare än Apples egna läderskal, vilket tillsammans av känslan av deras läder gör att skalet känns robust och av väldigt hög kvalité. Jag har använt mig av Nodus Shell Case nu i ca två månader och precis som med alla andra skal av äkta läder så har lädret blivit mörkare och skapat sin egna personlighet, något jag älskar.

Magnet och trådlös laddning

Nodus säljer en Micro Dock som är en stark magnet som man exempelvis kan fästa på väggen hemma, eller i bilen. På insidan av Nodus Shell Case sitter en liten metallbit som gör att man kan fästa telefonen på Micro Dock, vilket är fantastiskt smidigt. Jag personligen har fäst en Micro Dock i båda mina bilar och en vid sängen. Vill man använda sig av trådlös laddning med skalet så går det väldigt enkelt att plocka bort den lilla metallbiten på insidan av skalen. Mycket smart.

Pris och garanti

Om vi skall nämna något som är mindre bra med Nodus Shell Case så är det dess pris på 569 kr, Apple tar 549 kr för sitt läderskal till iPhone X. Dock skall det nämnas att Nodus har gratis frakt på skalet och två års garanti.

Betyg 4.5/5

Nodus Shell Case är ett fantastiskt skal till iPhone X för den som vill ha ett skal av äkta läder i hög kvalité med smart magnet för att fästa den i exempelvis bilen.

Vill ni läsa mer eller köpa Nodus Shell Case till iPhone X kan ni klicka här för att komma till Nodus webbsida.

Kommentera