Skip to main content

My Passport Ultra från Western Digital är en snygg hårddisk som är redo att använda direkt ur förpackningen – om man inte är Mac-användare.

Western Digital har skickat över en snygg liten hårddisk till mig, som trots sin storlek kan lagra 1TB.

Trygg och säker med automatisk back-up

My Passport Ultra levereras med programvaran WD Backup som hjälper dig att hålla reda på dina bilder, videor, musikfiler och dokument. Du kan enkelt konfigurera den så att den körs automatiskt efter den tidpunkt du själv valt. Hårddisken använder ett 256-bitars AES-maskinvarukryptering och tillsammans med programvaran WD Security säger WD att ditt innehållet skall förbli privat och i tryggt förvar. En funktion som jag gillar lite extra är att man kan lägga till ett ”returnera till ägaren”-meddelande på lösenordsskärmen så att hårdisken kan hitta hem igen om du skulle tappa bort den.

Lättanvänd och snygg

My Passport Ultra har mer eller mindre samma design som sitt syskon, My Passport SSD, snygg och lätt. Dock är inte My Passport Ultra lika stöttålig som My Passport SSD, men under mina veckor som jag har testat hårddisken har detta inte varit något större problem. En sak jag verkligen gillar är att man inte behöver koppla in My Passport Ultra till någon strömkälla, den tar strömmen direkt från datorn.

Specifikationer

Typ: Mekanisk HDD
Anslutning: USB 3.0
Formfaktor: 2.5″
Lägsta temperatur vid drift: 2 °C
Högsta temperatur vid drift: 35 °C
Yttermått bredd: 8.15 cm
Yttermått djup: 11 cm
Yttermått höjd: 1.35 cm
Vikt: 0.14 kg

Betyg 3/5

My Passport Ultra kostar mellan 800-1200 kr och för det får du en snygg, säker och praktisk hårddisk. Men är du ute efter en lite mindre, snabbare och tåligare hårddisk så rekommenderar jag My Passport SSD, men då kliver ni genast upp till det dubbla priset.

Kommentera