Skip to main content

Att recensera ett portabelt batteri är kanske inte det enklaste och kommer inte heller bli den längsta recensionen ni läst på nördigt.se. Men visst är ett portabelt batteri något som de flesta, i alla fall innan corona, kanske var i behov av.

Jag personligen reser (innan corona, sista gången jag nämner det) väldigt mycket i jobbet och har inte alltid tillgång till ett strömuttag på tåget eller flygplatsen för att ladda min dator och mobil. Därför har jag alltid med mig ett portabelt batteri. Och där nämner vi faktiskt något som du behöver tänka på när du ska köpa ett portabelt batteri, vad ska du ladda?

Portabelt batteri för din mobil eller surfplatta

Mophie Powerstation, som är det portabla batteriet som jag skriver om i dag, har ett mindre batteri på 10,000 mAh med 18W USB-C PD fast charge. Det finns även en större variant av Mophie Powerstation som heter XXL och har dubbel batterikapacitet. Jag skulle vilja säga att om du är ute efter att ladda en dator så är det Mophie Powerstation XXL jag rekommenderar för dig med sitt större batteri på 20,000 mAh. Den mindre Mophie Powerstation med sina 10,000 mAh är mer för dig som vill ladda en mobil, smartwatch eller surfplatta.

Mina barn använder exempelvis Mophie Powerstation dagligen till sina mobiler när de går ut för att spela Pokemon Go. Telefonerna laddas snabbt, och batteriet räcker ungefär till att ladda mobilen två gånger. Det är även väldigt robust byggt så det tål ganska mycket – i fall olyckan är framme. Jag gillar även den mjuka textilfinish batteriet har på ovan och undersidan.

Det finns USB-C och USB-A-kontakter som låter dig ladda två enheter samtidigt.

Summering

Jag har egentligen inget att klaga över på Mophie Powerstation. Det är ett litet robust portabelt batteri med snabb laddning och helt okey batterikapacitet – för mobil, smartwatch och surfplatta. Priset på ca 399 kr är också bra. Det som jag dock vill nämna är att det finns en knapp man kan trycka på för att se hur mycket ström det finns kvar i batteriet. Denna knapp trycker du även på för att starta batteriet när du har kopplat i något som du vill ladda. Detta missade jag i början och trodde att batteriet var trasigt. Ibland kan det vara bra att läsa instruktionerna.

Kommentera