Skip to main content

Mophie är ett företag som gör väldigt bra saker i hög kvalitet. Nu har de skickat ut sin Snap+ Wireless Vent Mount till mig för att testa, vilket är en trådlös laddare för bilen med Magsafe. Det finurliga med denna är att du kan faktiskt även använda den på en android som har trådlös laddning, för i paketet får ni en magnetring som ni kan klistra fast på baksidan av telefonen. Men nog om det, låt oss fortsätta.

Magneten i laddaren är väldigt stark, så om du har ett skal som inte är allt för tjock så behöver det faktiskt inte ha inbyggt Magsafe i skalet. Snap+ Wireless Vent Mount tillhandahåller också, någorlunda, snabb trådlös laddning – upp till 15W. Vilket är helt okey för en trådlös laddare i bilen. Så allt är bra, laddaren är snygg, av hög kvalitet och laddar ganska snabbt. Men trots detta kan jag inte använda den i min bil, låt mig förklara.

Jag kör en Toyota C-HR, och när jag fäster laddaren i ventilen i bilen så får inte telefonen plats, det är för mycket vinklar. Det andra problemet jag har är att i min bil, och i många andra, så finns det inte USB-C, bara vanlig gammal USB. Så då behöver jag en adapter till cigarettändaren, vilket Mophie mycket bra skickar med. Men här dyker ett annat problem upp för mig. min vanliga USB-kontakt sitter bra framme under radion, men uttaget för cigarettändaren sitter under armstödet mellan sätena. Och för att komma åt det måste jag lyfta upp armstödet. Så nej, inte optimalt. Att jag inte kan använda denna produkt i min bil är ju inte Mophies fel, eller kanske hade de kanske kunnat gjort så man kunde koppla in den i en vanlig USB, vilket jag fortfarande tror är den mest vanliga porten i bilar fortfarande. Men det andra beror ju faktiskt på min bil. Men det är ju något ni behöver kolla upp innan ni köper Mophie Snap+ Wireless Vent Mount.

Som avslutning vill jag även nämna att mophie snap+ wireless vent mount fungerar som en ”2-in-1-produkt”, vilket betyder att den även kan användas som en vanlig bords- och skrivbordsladdare. 

Kommentera