Skip to main content

Mophies trådlösa laddningsplatta bygger på Qi standarden för trådlös laddning och är optimerad för iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Apple själva rekommenderar denna trådlösa laddare, men är Mophies laddningsplatta verkligen värd 649 kr?

Design

Mophies trådlösa laddningsplatta har en heltäckande ytan av TPU som skyddar din iPhone från repor och hjälper till att hålla telefonen på plats. Laddningsplattan är liten (97 mm i diameter och 11,5 mm i höjd), kompakt och ganska snygg. Dock drar den heltäckande ytan av TPU tyvärr till sig ganska mycket smuts. Den får dock pluspoäng för att sladden är lång (1,5 meter).

QI standard

Laddningsplattan från Mophie är optimerad för iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X, samt bygger på Qi standarden för trådlös laddning. Laddningsplattan klarar av att ladda med upp till 7,5 watt, det vill säga precis lika snabbt som en iPhone kan ta emot trådlös laddning.

Betyg 3.5/5

Mophies trådlösa laddningsplatta är liten och ganska snygg. Den är omsluten av ett TPU-material som gör att telefonen inte glider av laddningsplattan, men tyvärr drar även detta material till sig väldigt mycket damm. Mophies skickar med en lång laddningssladd, vilket uppskattas mycket. Laddningsplattan laddar telefonen med 7.5w, vilket är max telefonen klarar av.

Så är Mophies laddningsplatta värd 645 kr? Jag tycker att Mophies trådlösa laddare är fantastisk. Jag har den på mitt skrivbord på kontoret och tack vare den så tar mitt batteri aldrig slut, vilket den ofta på slutet av dagen kunde göra. Jag använder min telefon ofta, med korta mellanrum. Så jag kopplade inte in den i laddningen för att jag viste att jag skulle vara tvungen att dra ut den inom kort. Men nu lägger jag den bara på laddaren så fort jag inte pratar, och på så vis har jag alltid telefonen laddad. Fantastiskt. Men ja, jag tycker priset är lite väl mycket. Jag hade velat se att laddaren kostade 299 kr.

Kommentera