Skip to main content

När du hör namnet Skullcandy tänker du kanske på hörlurar för ungdomar som är billiga och av mindre bra kvalitet. Med 15 år på nacken är det kanske svårt för Skullcandy att få bort den stämpeln, men faktum är att Skullcandy inte är samma bolag i dag. Deras senaste hörlurar, Hesh 3 och Crusher Wireless är av bra kvalité, är snygga och har bra ljud – samtidigt som de fortfarande är billiga.

Mina favorithörlurar just nu är faktiskt Skullcandys Crusher Wireless, som är perfekta för dig som lyssnar på Rock med mycket bas.

Med sina nyaste hörlurar, Venue, ger sig Skullcandy på Bose och Sony i kampen om kunderna som är ute efter Bluetooth-hörlurar med aktiv brusreducering. Men kan verkligen Skullcandys Venue tävla mot Boses QuietComfort 35 II och Sonys WH-1000XM3?

Det är inte helt enkelt att svara på den frågan, för vi bedömer alltid ljud väldigt olika. Men hur som helst, till att börja med så kan vi jämföra priserna. Skullcandy Venue kostar ca 1 800 kr, Boses QuietComfort 35 II kostar ca 3 700 kr och Sonys WH-1000XM3 kostar ca 4 000 kr.

Design och kvalitet

Venue är väldigt lätta och öronkuddarna är mjuka och bekväma. Dock tycker jag att storleken på kuddarna kunde varit lite större, det är aningen trångt för mina öron, men det är absolut inga problem för mig att använda hörlurarna i flera timmar.

Skullcandys Crustier Wireless är robusta och har väldigt bra kvalitet, något som tyvärr saknas på Venue. Det knackar i plastan ganska bra när jag vrider lite på dem. Jag hade verkligen önskat att Skullcandy hade använt sig lite mer av metall och tagit bort det där knakandet.
Men rent designmässigt ser de bra ut med sin sina rena linjer, minimalistiska logga och matta ytor.

Dock måste jag nog säga att både Boses QuietComfort 35 II och Sonys WH-1000XM3 vinner denna rond. Och vi får även inte glömma att prata om tillbehören, vilket i detta fall är fodralen som man får med. Både Boses QuietComfort 35 II och Sonys WH-1000XM3s fodral får jag ner i fickan på stolen framför på flygplanet. Venues fodral är snyggt och bra, men det är på tok för stort för att kunna lägga i fickan i stolen. Detta gör att jag under hela flygresan måste ha fodralet i mitt knä. Sedan kanske det inte är tanken att Skullcandys Venue är till för dem som reser mycket på flygplan, men då kan det vara något som ni tar med er från denna recension.

Ljud och aktiv brusreducering

Venue är häften så dyra som Boses QuietComfort 35 II och Sonys WH-1000XM3, och vi har redan kommit fram till att byggkvalitén är bättre på de dyrare hörlurarna, men hur är det med ljudet och den aktiva brusreduceringen? Som sagt, ljud är väldigt personligt. För mig vinner Venue tävlingen om bäst ljud då de har bäst bas, vilket är viktigt för mig. Men när vi talar om aktiv brusreducering så vinner de dyrare hörlurarna. Venue dämpar absolut bruset runt om, men om vi säger att Sonys WH-1000XM3 tar bort 70% av allt brus, så tar Skullcandy Venue bort 30%. Det finns även ett tydligt sssssss-ljud i Venue, detta finns även i de andra hörlurarna, men inte lika tydligt.

Smarta funktioner

På Venue finns en knapp som gör att du enkelt kan stänga av och på den aktiva brusreduceringen, du kan även se hur mycket batteri du har i hörlurarna. Du har för övrigt upp till 24 timmars batteritid på Venue, och snabbladdning. 10 minuters laddning ger dig 5 timmars användning. Min favoritfunktion är dock Tile-funktionen. Laddar du ner Tile-appen till din smartphone så kan du hitta dina borttappade hörlurar. Mycket smart lösning!

Betyg 3/5

Att jämföra Skullcandy Venue mot Boses QuietComfort 35 II och Sonys WH-1000XM3 är kanske inte helt okey med tanke på att de kostar dubbelt så mycket. Men är de dubbelt så bra? Nej, det är de inte. Så ja, jag kan fortfarande rekommendera Skullcandy Venue. Du får väldigt mycket för pengarna: aktiv brusreducering, Tile-funktion, snabbladdning och helt okey design.

En kommentar

Kommentera