Skip to main content

Skullcandy Sesh är ett par helt trådlösa earbuds som enbart kostar ca 550 kr. Just detta par Sesh som jag har fått hemskickat till mig är från ett tillfälligt samarbete som Skullcandy gör tillsammans med den ideella rörelsen To Write Love on Her Arms, för att hjälpa människor som kämpar med depression, beroende, självskada och självmord.

Låt oss börja med att prata om designen på earbudsen, för även om jag kanske inte gillar just denna extrema färgen så är själva designen snygg och bekväm. De vanliga Sesh finns i färgerna: Fearless Black (svart), Indigo (blå) och Deep Red (röd). Earbudsen är gjorda av plast med en matt yta. Längst ut på earbudsen finner vi en knapp som är gjord av gummi, med en väldigt diskret Skullcandy-logga på sig. Jag kanske kunde ha önskat att de skulle ha en aningen lägre profil då de sticker ut lite för mycket ur örat för min smak. De är lätta, sitter bekvämt och väldigt tryckt i örat. Jag känner inte att jag behöver oroa mig för att de skall ramla ut. Jag har använt dem i flera timmar utan några som helst problem med obehag.

Vi hoppar lite snabbt tillbaka till knappen som finns på earbudsen, för beroende på hur du trycker på dem så kommer olika saker att hända. Låt oss börja med vänster earbud. 1 tryck: Paus/Play. 2 tryck: Volym ner. 3 tryck: Assistenten. Håll 2 sekunder: Tillbaka. Höger earbud. 1 tryck: Paus/Play. 2 tryck: Volym upp. 3 tryck: Assistenten. Håll 2 sekunder: Framåt. Håll 4 sekunder: Stäng av.

Earbudsen är IP55-klassade, vilket betyder att de är vatten och dammtåliga.

Skullcandy Sesh kommer med Bluetooth 5.0

Tack vare att earbudsen kör Bluetooth 5.0 så har vi en räckvidd på 10 meter, och en ganska stark signal. Jag bor i ett trähus och jag kan utan några problem röra mig runt i huset utan att tappa signal med telefonen och earbudsen.

Batteritiden kunde vara bättre

Batteritiden på earbudsen är 3 timmar, och i fodralet kan ladda upp dem så du får ut totalt 10 timmars batteritid. Det tog mig ungefär en timme att ladda upp earbudsen från 0 till 100 i fodralet. Låt oss snabbt bara nämna att fodralet har inte USB-C, vi får tyvärr nöja oss med Micro-USB.

Hög volym, tung bas och inget problem med videosynk

En del trådlösa earbuds kan ha problem med att ljudet inte synkar med videon, men under mitt test med YouTube och Netflix har jag inte stött på några som helst problem. Men hur är ljudet då? Jag måste säga att jag gillar verkligen ljudet på Skullcandy Sesh! Dagligen använder jag mig av två hörlurar, AirPods Pro och Skullcandy Crusher ANC (Recension kommer snart). Mina AirPods Pro använder jag när jag tar samtal eller är på resande fot, medans när jag verkligen vill koncentrera mig eller bara njuta av musik, då är det Skullcandy Crusher ANC med deras tunga bas som jag använder mig av.

Men nu har mina AirPods Pro fått sig en konkurrent. Jag älskar musik med tung bas, och det är något som Skullcandy Sesh verkligen levererar på. Det som earbudsen inte presterar lika bra på är ljudets klarhet.

En funktion som jag saknar är att kunna spela upp ljud utifrån i earbudsen. Även om det inte finns någon aktiv brusreducering på dem så gör de ett bra jobb med att stänga ute mycket av allt ljud. Detta tycker jag blir extra frustrerande när man tar ett telefonsamtal och man knappt kan höra sin egna röst. Flera gånger har de jag pratat med i telefon undrat varför jag skriker när jag pratar med dem.

Så blir det att byta till Skullcandy Sesh från Apples AirPods Pro? Nej och ja. Jag tror att jag kommer få börja använda mig av tre hörlurar nu. Mina AirPods Pro är absolut de hörlurar jag föredrar när jag sitter i telefonsamtal, men när jag reser till och från jobbet kan jag nog tänka mig att börja använda Skullcandy Sesh istället.

Betyg 3,5/5

Skullcandy Sesh är ett par väldigt prisvärda earbuds med tung bas och bra passform i örat. Det som drar ner betyget är att ljudet är aningen grötigt och fodralet känns plastigt och billigt. Men i denna prisklass tycker jag att du får väldigt mycket för pengarna.

Kommentera