Skip to main content

Skullcandy Crusher 360 var mina favorithörlurar under 2019. Nu har Skullcandy släppt en ny version med ANC, men kommer de vara lika bra som sin föregångare?

Design

Låt oss fortsätta att prata om Skullcandy Crusher 360 och nya Skullcandy Crusher ANC. Jag älskade designen på 360, med all metall och läder. Med Crusher ANC har skullcandy valt att gå tillbaka till den lite mer plastiga designen, vilket både är bra och dåligt. Självklart föredrog jag metallen, rent estetiskt, men Crusher ANC är betydligt mycket lättare och själva utformningen är snygg. Jag älskar också att man har valt att gå tillbaka till det fysiska reglaget på vänster öronkupa som man kan använda för att öka och minska basen. Denna fanns på första versionen av Crusher, men försvann på 360 då det istället blev en touch-yta.

Volymknapparna på höger öronkupa är bra, dock kanske aningen mosiga. De är numera även runda, vilket kanske kan göra det aningen svårt att urskilja dem. På 360 var knapparna utformade som Plus och Minus. De var även aningen mer ”klickiga”.

Skullcandy Crusher ANC sitter betydligt bättre på huvudet än vad Crusher 360 gjorde. Detta beror både på att de är lättare, men samt att utformningen är annorlunda. Jag kan använda Skullcandy Crusher ANC i timmar utan några som helst problem.

ANC

Innan vi hoppar in och pratar ljud så vill jag lägga några rader på att prata om Active Noise Cancelling då det faktiskt är den stora nyheten med Skullcandy Crusher ANC – jag menar, det finns ju faktiskt i namnet.

Jämfört med Skullcandy Venue är det verkligen ett lyft som Skullcandy har gjort med Crusher ANC, men de är fortfarande långt ifrån Bose, Sony och Apple. Crusher ANC stänger inte ute lika mycket ljud som konkurenterna jag precis nämnde, samt att det finns ett litet ”hissande” ljud i bakgrunden. Det ljudet försvinner dock så fort du ökar volymen lite. Så hörlurarna är nog inte för dig som bara vill ha ANC på utan någon som helst musik, då finns det bättre alternativ. Men om du vill ha ANC tillsammans med musik och tung bas, då snackar vi.

Ljud

Alla generationer och versioner av Skullcandy Crusher har haft en sjuk bas, och detta stämmer även på Crusher ANC. Är du en audiophile så kommer du troligen kräkas på basen i dessa hörlurar, men är ni som mig som älskar exempelvis rock med bas som verkligen skakar om huvudet, då finns det inga bättre hörlurar än Skullcandy Crusher ANC.

Ljudet i Crusher ANC är både fylligare och klarare än sina föregångare. Och basen är betydligt tightare, om det nu säger något.

Nu under corona-tiderna när man har suttit hemma och arbetat under några månader så har Skullcandy Crusher ANC varit en trogen vän som har hjälpt mig att fokusera och stänga ute störande ljud.

En trevlig funktion med Skullcandy Crusher ANC är att man kan ladda ner en app till iOS där man kan anpassa ljudet efter sina öron. Detta görs genom att appen spelar upp olika toner i öronen och man får välja om man hör eller inte. För mig blev det en stor förbättring av ljudet.

Tiles och batteri

Några ytterligare saker måste vi nämna, och det är Tiles-funktionen och batteritiden. Tiles tillverkar nyckelbrickor som man kan hitta med Bluetooth. Denna funktionalitet har Skullcandy byggt in i hörlurarna, vilket är trevligt om du skulle ha tappat bort dem. Batteritiden är också trevlig på hörlurarna. Under mina tester får jag ut ca 18-19 timmar, med basreglaget satt på medel.

Pris

Just nu ligger priset på Skullcandy Crusher ANC på 3 299 kr, dock har det varit nere på 2 990 kr, så kan absolut vara en bra idé att se sig om innan du köper dem.

Betyg 4/5

Skullcandy Crusher ANC är bra för dig som vill lyssna på musik med riktigt tung bas och samtidigt vill kunna skärma av ljudet runt om med Active Noise Cancelling. Är du dock ute efter att bara ha ett par bekväma hörlurar med ANC utan att spela musik så är detta inte hörlurarna för dig. Jag älskar dem dock!

Kommentera