Skip to main content

Skullcandy Crusher 360 är ”special edition” av Skullcandy Crusher, mina favorithörlurar från 2018.

Design

Låt oss börja med att prata om designen på Skullcandy Crusher 360. Till skillnad från vanliga Crusher som är gjorda av plast, så är Crusher 360 gjorda av en matt metall som gör att hörlurarna känns mycket mer påkostade och kvalitativa än de vanliga Crusher-hörlurarna. De sitter väldigt bekvämt på mitt huvud och jag kan använda dem i flera timmar utan att öronen blir för varma eller att jag får ont på huvudet. Men det skall dock nämnas att hörlurarna väger ganska mycket, men det är som sagt inget jag störde mig på under de veckor jag har testat dem.

På vänster sida av hörlurarna finner vi nu en touch-yta där vi kan svepa upp och ner för att höja och sänka basen. På vanliga Crusher sitter ett fysiskt reglage som man kan dra upp och ner för att höja och sänka basen, och jag föredrar nog det. Med Crusher 360 kommer jag på mig själv att flera gånger om dagen ta av mig hörlurarna för att kunna se vilken nivå basen står på, vilket några små lampor på sidan av hörlurarna visar mig.
På höger sida finner vi volym och play- pausknappen.

Batteritid

Skullcandy påstår att Crusher 360 skall ha en batteritid på 29 timmar, vilket jag förmodar är med full bas. Under mitt test så körde jag med basen på ungefär 50% och jag fick då ut en batteritid på ca 35 timmar. Mycket bra! Hörlurarna har ”fast Charging”, vilket i detta fall innebär att en laddning på 10 minuter ger ca 3 timmar i batteritid. Skulle batteriet dock ta slut så är inte det hela världen, med i lådan får du nämligen en vanlig 3.5 mm-kabel som du kan använda för att lyssna på din musik med.

Jag hade hoppats på att att Crusher 360 skulle ha haft Bluetooth 4.2, vilket skulle ha givit hörlurarna lite längre räckvidd. Men istället får vi klara oss med Bluetooth 4.1, vilket inte heller faktiskt är så farligt i detta fall. Jag kunde utan några som helst problem stå ca 30 meter ifrån min telefon som jag hade kopplade via Bluetooth till hörlurarna. Jag har testat hörlurarna med en iPhone X och en OnePlus 6T.

Ljudet

Nu kommer vi till det som är viktigast när man pratar om hörlurar, ljudet! Precis som vanliga Crusher så är Crusher 360 extremt bas-tunga, men låt oss gå in på det lite mer senare. Hörlurarna har ingen aktiv brusreducering, och om du bara har hörlurarna på dig utan någon musik påslagen så kommer du höra allt i din omgivning. Men om du startar musik så kommer du inte störas av något omgivande ljud. Hörlurarna är också ganska bra på att inte läcka ut något ljud till din omgivning, vilket gör att du utan några som helst problem kan använda dem på exempelvis ett kontor utan att få alla dina kollegor att bli arga på dig.

För dig som gillar bas

Jag vet inte riktigt vad Skullcandy har ändrat på insidan av hörlurarna, men något är helt klart nytt för ljuden låter klarare och basen låter mer äkta. Basen är fortfarande lika kraftfull, kanske även lite kraftigare. För er som inte har läst min recension ännu av Skullcandy Crusher så kan jag berätta att basen i båda dessa två hörlurarna är helt galen. Lägger du hörlurarna på bordet och drar upp basen till max så ser du hur hörlurarna vibrerar på bordet. Skullcandy Crusher och Crusher 360 är dock verkligen inte för alla, utan du måste vara en person som verkligen älskar musik med tung bas. De passar även extremt bra till att se på film med.

Betyg 3.5/5

Skullcandy Crusher 360 kostar ca 3000 kr och går att köpa från Skullcandy.eu. Om du står och väljer mellan de vanliga Crusher och 360 så rekommenderar jag dig absolut 360. Men det ska sägas att de vanliga Crusher är absolut inga dåliga hörlurar!

Kommentera