Skip to main content

Designen på Arctis 7+ är nästan helt identisk med sin företrädare Arctis 7, med väldigt minimalistisk design utan någon rgb. Till skillnad från sin företrädare så kommer Arctis 7+ dock bara i svart.

Det mesta på hörlurarna är fortfarande gjort av plast, men huvudbandet är gjort av stål. Och det skall också nämnas att även om det är mycket plast så upplever jag inte att hörlurarna känns billiga. Plasten är robust och bidrar till att hörlurarna inte blir allt för tunga.

Öronkåporna är bekväma och andas bra, vilket gör att jag kunde ha på mig dem i flera timmar utan att bli svettig runt öronen. Eller, jag testade bara hörlurarna i några timmar, men min son har suttit med dem i flertalet timmar i streck och han säger att de sitter väldigt bekvämt och han blir inte heller svettig runt öronen. Om man vill kan man också köpa och byta ut kåporna mot läder och velour. Velour är ett slags tyg. Det liknar sammet men är stickat, vilket ger god elasticitet.

Discord-certifierade dubbelriktade mikrofonen

Många har sagt till mig att micken på Arctis 7+ är den bästa de testat, och jag är nu beredd att hålla med. Arctis ClearCast levererar tydliga röster och reducerar bakgrundsbruset väldigt bra. Med mjukvaran Steelseries GG så kommer också en EQ så du kan förstärka eller sänka de frekvenser du vill för att verkligen få den perfekta ljudkvalitén för dig.

En funktion som vi uppskattde mycket var On-Ear ChatMix, som är ett hjul som du roterar för att hitta den rätta balansen på ljudet från spelet och dina vänners röster från chatten.

Riktigt bra trådlöst ljud – utan Bluetooth

Arctis 7+ använder en trådlös 2,4 GHz teknik med mindre förlust och låg latens, speciellt framtagen för spel. Detta ger en bättre ljudkvalitet och är inte lika utsatt för lång latens som Bluetooth. Det gör det samtidigt också möjligt att kunna ansluta till bla. telefoner, ipads och kontroller som använder usb-c portar utan problem. Det går också att använda dom trådbundet med en 3.5mm kabel. Till skillnad från Arctis 7 så använder Arctis 7+ en USB-C laddare i stället för micro-usb. Detta gör att det går snabbare att ladda hörlurarna, samtidigt som det är skönt att ha en sladd mindre att behöva oroa sig för. Jo just det ja, jag får inte glömma o nämna att hörlurarna supporterar också surroundljud med DTS Headphone:X v2.0.

Ett batteri som du inte behöver oroa dig skall ta slut mitt i spelet

Okey, glömmer du att ladda hörlurarna så tar ju batteriet slut. Men om du har laddat dem, då kommer de garranterat inte ta slut under det tillfället du spelar. Batteritiden är nämligen på ca 24 timmar. Men skulle du mot förmodan få slut på batteri så tar det bara 15 minuter att ladda för ca 3 timmars användning.

Betyg 5/5

Som jag nämnde i början av denna text så kostar hörlurarna ca 2000 kr, vilket är ganska mycket pengar. Men jag tycker samtidigt att hörlurarna är värda priset. Du får snygga hörlurar, bra ljud, lång batteritid, bra byggkvalité och massa bra funktioner.

Kompatibilitet

PC

 • Trådlöst via USB
 • DTS Headphone:X Surround
 • Stöd för SteelSeries Engine 3
 • ChatMix

Mac

 • Trådlöst via USB
 • Stöd för SteelSeries Engine 3
 • ChatMix

PlayStation 4

 • Trådlöst via USB
 • OBS: PlayStation stöder inte funktionen för trådlöst surroundljud och ChatMix-funktioner

PlayStation 5

 • Trådlöst via USB

Så kopplar du in hörlurarna till Playstation 5:

Switch

 • Dockad: trådlöst via USB 
 • Handhållen: Trådbundna med 3,5 mm kabel

Mobil

 • Trådbundet via analog 3,5 mm

Förpackningens innehåll

Produktinformationsguide Ladda ner produktinformationsguiden till Arctis 7

Arctis 7 Headset

Trådlös sändare

4-polig 3,5 mm kabel

Micro-USB-laddningskabel

Högtalarelement

Neodymiumelement

40 mm

Effektiv räckvidd

12 m / 40 ft

Hörlurarnas frekvensrespons

20-20 000 Hz

Hörluarnas känslighet

98 dB

Hörlurarnas impedans

32 ohm

Hörlurarnas totala harmoniska förvrängning

< 3 %

Hörlurarnas volymreglage

On Ear-kåpa

Mikrofon

Mikrofonens frekvensrespons

100-6500 Hz

Mikrofonmönster

Dubbelriktad

Mikrofonkänslighet

-38 dB

Mikrofonimpedans

2200 ohm

Mikrofon med brusavbrott

Ja

Mikrofonens placering

Infällbar

Mikrofon med tystningsfunktion

On Ear-kåpa

Kommentera