Skip to main content

Jag är en person som använder massa av olika hörlurar, dagligen – för att jag använder dem till videomöten, lyssna på musik med mera. Men att spela TV-spel är inget jag gör mycket av, därför tog det lite längre tid än vanligt för mig denna gång att recensera en produkt. Skullcandy SLYR Pro är ett par hörlurar som är skapade just för gamers, och det skiljer sig ju mot hörlurar som är skapade för att lyssna på musik med. Och det var ju här som jag behövde sätta mig in i det lite mer, för det första jag gjorde när jag fick hem hörlurarna (Jag fick hem både vanliga SLYR och Pro) var att koppla in dem till telefonen och börja lyssna på musik. Och här imponerar ju inte hörlurarna, så blev direkt ganska besviken. Men så gick jag upp till övervåningen och kopplade in dem till mitt playstation 5 och testade att spela lite – och ja, här så märker vi direkt en stor skillnad. Men lite mer om det senare.

Design och komfort

Låt oss börja med att prata om designen och komforten av hörlurarna, för som gamer har jag förstått är det viktigt att ha ett par färgstarka och snygga hörlurar – som du kan bära i flera timmar. Jag har en son som kan försvinna bakom datorskärmen i timmar, så jag vet vad jag talar om.

Skullcandy SLYR Pro finns i lite olika designer som passar bäst till PS5, XBOX eller vad du nu spelar på – men de fungerar så klart lika bra på de olika enheterna. De jag fick hemskickade till mig var för PS5.

Hörlurarna är gjorda av plast och känns inte alls premium, men de är riktigt bekväma. Jag skulle nog vilja säga att de är de mest bekväma hörlurar jag någonsin har använt. Min son som är 8 tycker dock att de är de snyggaste hörlurarna han någonsin har sett, och det kanske är han och lite äldre barn som spelar som faktiskt är målgruppen. Så bra jobbat Skullcandy.

Du får med en mikrofon i lådan som du fäster på vänstra öronkåpan. Ljudet från mikrofonen är ok, men något som inte är ok är själva staven (osäker på ett bättre ord). Den går att böja för att komma närmare munnen, men den går ganska snabbt tillbaka till ursprungsformen.

Klart ljud men låg volym

Skullcandy är kända för att göra hörlurar med kraftig bas. Dessa skiljer sig lite, med all rätt. Basen finns fortfarande där, men inte lika kraftig som i deras andra hörlurar. Här är det mer ett fokus på ett klart och tydligt ljud som hjälper dig att höra detaljer i spelet.

Hörlurarna spelar även upp lite av din röst i hörlurarna när du pratar, så du inte råkar skrika i mikrofonen och gör dina lagkamrater arga, eller döva.

Hörlurarna kopplas in till din spelenhet via sladd (3.5mm-uttaget eller USB-C), men det finns ett 630 mAh-batteri i hörlurarna som är till för att driva funktioner så som den vi nämnde precis här ovanför. Du laddar batteriet med USB-C-sladden. Lite övrig information är att kabeln är på 1.2 m, du har volymkontroll på ena kåpan, 20 Hz-20 kHz-svarsfrekvens på hörlurarna och 97 dB hörlurskänslighet.

Program där du kan optimera hörlurarna för dina behov

Skullcandy har släppt ett riktigt trevligt program är du kan optimera hörlurarna för dina behov, men tyvärr finns det i skrivande stund enbart för PC-datorer med Windows 10 eller senare.

Betyg 3.5/5

Skullcandy SLYR Pro kostar 1319 kr, och lillebrorsan SLYR kostar 890 kr. Vad är då skillnaden mellan SLYR och Pro? jag skulle säga så här, att om du verkligen vill ha ett bra ljud för att spela, då är det Pro du skall ha. För i den vanliga SLYR har du inte något inbyggd batteri som hjälper till att förbättra ljudet. Du får även ingen USB-C.

Är du ute efter ett par spelhörlurar som inte får kosta för mycket, men ser helt ok ut, är väldigt bekväma och har ett klart ljud för spel – då är detta absolut ett bra val.

Kommentera