Skip to main content

Låt oss börja att titta på designen. Laddningsetuinet ser ganska standard ut för att komma från Skullcandy med sin svarta matta färg. Dock är locket blankt, vilket skiljer sig lite mot deras tidigare laddningsetuin. Om vi öppnar upp laddningsetuinet så finner vi earbudsen, som även de skiljer sig lite mot Skullcandys vanliga design. Dessa earbuds är blanka och genomskinliga. Ganska snygga måste jag få säga. Om vi lyfter ut earbudsen från laddningsetuinet så ser vi att även insidan på etuiet är genomskinligt och att en blå lampa lyser upp insidan. Snyggt. Plastigt, men snyggt. Laddningsetuinet laddas antingen via USB-C eller trådlöst.

Earbudsen är bekväma och parkopplar utan några som helst problem. Tyvärr verkar det som om att mina earbuds som jag har fått hemskickade strular lite, eller jag hoppas det bara är en tillfällighet med detta paret. För det jag upplever är att ljudet är aningen starkare på höger sida. Framförallt märker man det extra mycket på röster. Jag testade att gå in på inställningar i datorn och telefonen för att säkerställa att det inte var något fel på inställningarna, men det var det inte. Men låt oss bortse från att den högra earbuden låter lite högre, för jag tror som sagt det bara är ett litet fel på mitt par. Men det kan absolut vara något som kan vara värt att ha med och vara uppmärksam på om ni skall köpa dessa.

Earbudsen har en IPX4 klassificering, upp till 38 timmars batteritid, om man räknar med den extra batteritiden man får från laddningsetuinet. Och ja, batteritiden är inget jag kan klaga på.

Earbudsen har också röststyrning och ett transparent-läge som släpper in lite ljud, så du är medveten om vad som händer runt om dig. Just denna funktion är orsaken till att jag köper AirPods Pro och AirPods Max, för jag vill kunna använda hörlurarna när jag tar telefonsamtal, samt går på stan och vill kunna höra min omgivning. Men hur bra är då denna funktion på Rail ANC? Ganska dålig skulle jag tyvärr vilja säga. De släpper knappt in något ljud alls, tyvärr.

Ljudet då, är det bättre? Ja, om vi som sagt bortser från det jag nämnde tidigare om att mina earbuds har lite högre volym på högra örat så är ljudet helt okey. Basen är tung, men inte lika överväldande som många andra är från Skullcandy, och även röster är tydliga. Det de tappar på är mellansegmentet i ljudet som jag kan tycka är lite väl grötigt.

Själva ANC-funktionen fungerar, men inte något vidare. Så nej, jag skulle inte köpa dessa enbart för själva ANC-funktionen.

Earbudsen styrs med touch på utsidan av earbudsen, och jag kommer tyvärr allt för lätt åt kontrollerna när jag skall antingen rätta till earbudsen i örat eller plocka ut dem. Och på tal om att plocka ur dem ur örat, musiken pausar inte då. Vilket är synd, för det är en sak som allt fler tillverkare lägger till i sina earbuds, oavsett prisklass.

Betyg 2/5

Nej, Rail ANC får inte något toppbetyg från mig. Jag skall nog faktiskt gå så långt o säga att jag inte rekommenderar någon att köpa dessa hörlurar. Snygga och bekväma, men inte så mycket mer.

Kommentera