Skip to main content

Push Ultra är Skullcandys nya träningshörlurar, och de skiljer sig väldigt mycket från alla andra hörlurar de har. Både bra och dåligt.

Bekväma och utformade för träning

Skullcandy Push Ultra är för dig som vill ha ett par earbuds som är stryktåliga och som man kan träna med. Skullcandy Push Ultra är IP 67-klassade, vilket betyder att de är vattentäta.

På earbudsen finner vi en bygel som man skall placera runt öronen för att earbudsen inte skall ramla av. De är formbara och väldigt bekväma.

Bra batteritid och robust laddningsetui

Enligt Skullcandy själva ska Push Ultra klara av att spela upp musik i sex timmar, sedan kan man ladda upp dem i laddningsetuiet för ytterligare 34 timmar. Vilket betyder att vi har totalt 40 timmar av musik. Under mina tester kunde jag ladda upp hörlurarna fem gånger. Så det stämmer väl ganska bra med vad Skullcandy själva påstår.

Laddningsetuiet är snyggt, robust och är gjort av ett härligt matt gummi/plast-material. Man öppnar det med en dragkedja. Man märker att Skullcandy har lagt ner lite tid på laddningsetuiet att det skall tåla några smällar. Man laddar etuiet via USB-C eller trådlöst.

Hitta dina borttappade Push Ultra med hjälp av Tile

Tack vare ett samarbete mellan Skullcandy och Tile finns det nu inbyggt en Tile i Push Ultra som gör det möjligt att lite enklare hitta dina borttappade Push Ultra. Om du inte har hört talats om Tile tidigare så kan jag kort berätta att det är en liten Bluetooth-sändare.

Inbyggt EQ-läge

Många hörlurstillverkare låter sina användare ändra EQ via en app, men så är inte fallet för Skullcandy Ultra Push. Här får vi i stället bläddra bland tre olika lägen med hjälp av knapparna på själva earbudsen. De tre olika EQ-lägena vi kan användas oss av är Music, Podd och Film. Jag personligen föredrar Film-läget. Jag personligen föredrar även möjligheten att via en app kunna ändra EQ-läget, och Skullcandy har en app – så snälla Skullcandy, lägg till funktionen i appen. De har en app? Ja, men man kan inte göra något i appen om man har Skullcandy Push Ultra. Med Skullcandy ANC kan man ställa in sin egna ljudbild, en funktion som jag önskade även fanns till Push Ultra.

Ljudet imponerar inte

Okey, Skullcandy har valt att ha en öppen design på sina earbuds för att man skall kunna ta del av omgivningens ljud när man är exempelvis ute och cyklar i trafiken. Vilket är bra, men detta gör att ljudet verkligen får lida. Ljudet är klent och låter långt borta. Basen är helt avsaknad, vilket chockade mig lite då Skullcandy alltid annars har tung bas i sina hörlurar.

Jag hade önskat att man hade gjort en liknande lösning som Apple gjorde med sina AirPods Pro, där man kan slå på mikrofonerna på utsidan av earbudsen så de släpper in ljud. Då skulle vi kunna haft in-ear earbuds, vilket hade givit mycket bättre ljud.

Bluetooth 5.0

Tack vare att Push Ultra kör på BlueTooth 5.0 så har de väldigt bra kontakt med telefonen. Jag har aldrig stött på några problem med att earbudsen tappar kontakt med min telefon. Jag har använt dem när jag har sprungit till fotbollsträningen och jag har använt dem när jag går runt i mitt hus, aldrig varit några problem.

Det var inga problem att parkoppla dem med min telefon, och de ansluter sedan automatiskt till telefonen när man plockar upp dem ur laddningsetuiet.

Betyg 2.5/5

Skullcandy Push Ultra är snygga, robusta och väldigt bekväma. Men ljudet är på tok för dåligt för att jag skall kunna rekommendera dem, i alla fall inte till det ganska dyra priset på 1 499 kr.

Kommentera