Skip to main content

Earbudsens laddningsetui är aningen större än de flesta konkurrenternas, men det är inte för stort för att vara opraktiskt. Earbudsen i sig själva är dock väldigt små, så visst känns de lite underligt att laddningsetuinet behöver vara så stort som det är. Hur som helst, på undersidan av laddningsetuinet finner vi en USB-C, vilket alltid är välkommet, och en lampa som indikerar hur mycket batteri du har i laddningsetuinet.

Earbudsen har 7 timmars batteritid, och laddningsetuinet kan ladda dem 3 gånger, plus lite till, enligt mitt test. Om du laddar earbudsen 10 minuter i laddningsetuinet så har du över 2 timmars batteritid i earbudsen. Tyvärr saknas trådlös laddning.

Design

Laddningsetuinet är helt av plast, men känns inte billigt och som om att det skulle gå enkelt sönder. Locket hålls på plats av, jag gissar, magneter. Likadant hålls earbudsen på plats av magneter i laddningsetuinet, och det har aldrig varit några problem att locket åker upp och att earbudsen åker ut. Jag har faktiskt tappat dem en gång i golvet på gymmet och locket höll sig stängd. Jag vill dock nämna att placeringen av earbudsen i laddningsetuinet tog dock lite tid för mig att vänja mig med innan jag enkelt visste hur jag skulle placera dem i laddningsetuinet.

På earbudsen finns en stor knapp som du kan använda för att exempelvis öka eller sänka volymen. Du kan själv ställa in i appen vad du vill att knapparna skall göra, men jag kan inte rekommendera någon att använda knappen. Anledningen till det är för att du behöver trycka ganska hårt för att knappen skall reagera, och då har du redan tryckt in earbuden långt ner i örat så det har börjat att göra ont. Det är bra att de ger oss möjligheten att välja själva vad vi vill att knapparna skall göra, men tyvärr tycker jag att en touch-yta i det här fallet hade fungerat bättre.

Men rent allmänt så tycker jag att både laddningsetuinet och earbudsen är snygga i sin design. Kanske hade jag önskat att Skullcandy-loggan hade varit lite diskretare på earbudsen.

Bra ljud om du använder rätt storlek på öronpropparna och leker lite med EQ-inställningarna

Precis som med nästan alla andra earbuds från Skullcandy så har Skullcandy Mods en tung bas, men de har även ett imponerande omfång av ljudet. Om vi jämför Skullcandy Mods med Apples AirPods Pro så känns AirPods Pro klena och platta i sitt ljud. Det som dock saknas med SkullCandy Mod direkt från lådan är klarheten i ljudet. Det blir lätt att Basen överröstar musikens högre toner, men om du laddar ner Skullcandys app så kan du där dra och modifiera EQ så du får upp klarheten. Efter att ha lekt runt lite där så fick jag till så att ljudet blev betydligt mycket bättre. Jag säger inte att ljudet är bättre än det i Apples AirPods Pro, för ljudet där är nog aningen plattare och klarare. Men om du vill ha ett bredare ljud med tung bas, då kan Skullcandy Mod vara något för dig.

I appen kan man som sagt själv dra i trådarna för EQ, men om man vill kan man även välja bland några förinställda inställningar för Film, Podcasts och Music. En sak som jag inte vet om det är en bugg eller om det tyvärr alltid kommer vara så är att jag måste med jämna mellanrum gå in i appen och aktivera mina inställningar för EQ.

Stay-Aware Mode

En av anledningarna till att jag använder mina AirPods Max och AirPods Pro är för deras fenomenala Transparency Mode. Skullcandy Mod har en liknande funktion som de kallar för Stay-Aware Mode. Visst, den fungerar, men inte alls så pass bra som Apples. Om vi sätter en skala från 1 till 10 och AirPods Mac och Pro ligger på 10 så ligger Skullcandy Mod på 2. Det är så pass dåligt att jag sällan tar mig tiden att aktivera den.

Inga problem att ha earbudsen kopplade till flera enheter samtidigt

Att ha sina earbuds kopplade till flera enheter samtidigt är en mycket smidig och bra funktion, som fungerar olika bra beroende på olika produkter. På Skullcandy Mod fungerar det väldigt bra och jag har inga problem att hoppa mellan min iPhone 13 Pro och MacBook Pro.

Exempelvis om du sitter och tittar på YouTube på datorn och telefonen ringer, så är det inga problem att ta upp telefonen och ta samtalet via earbudsen.

Betyg 3.5 av 5

Skullcandy Mod kostar i skrivande stund ca 700 kr, vilket är ett mycket bra pris för earbuds med så pass lång batteritid, app som man kan ställa in vad de olika knapparna på earbudsen skall göra och bra ljud som går att anpassa. Det som kunde varit bättre är att vi hade fått touch på earbudsen istället för en stor knapp som trycker in earbudsen långt ner i örat. Jag saknade också trådlös laddning och Stay-Aware-mode hade gärna fått varit bättre.

Kommentera