Skip to main content

Jag personligen får nog säga att jag är något av en Audiophile och har på tok för mycket hörlurar och utrustning för att egentligen vara sunt. Men trots detta tycker jag att Skullcandy producerar en del hörlurar som är riktigt roliga att lyssna på. Jag älskar rock och ibland när jag vill ha extra tung bas tar jag på mig ett par Skullcandy Cruscher. Även om mellanregistret är ganska grötigt och det är svårt att höra någon större instrumentseperation så är detta ett par roliga hörlurar att använda ibland för att verkligen få den där tunga basen. Och det är lite det Musik handlar om och varför jag har så mycket olika hörlurar i alla olika hörlursklasser, för att det skall vara roligt, man skall kunna variera och för alla olika tillfällen man behöver ett specifikt par hörlurar. Alla hörlurar från Skullcandy (Förutom Pusch Ultra) har väldigt tung bas, dock är Skullcandy Crusher är extrema med sina vibrerande komponenter som gömmer sig i kåporna.

Skullcandy Crusher är ett par trådlösa over-ear-hörlurar, och om vi pratar om trådlösa in-ear-hörlurar från Skullcandy så är deras nyaste Grind Fuel mina favoriter från bolaget. Faktiskt så hamnar de på min topp 5 av trådlösa in-ear, bakom bland annat Apple AirPods Pro, Bowers & Wilkins PI7, WF-1000XM3.

Design och passform

Eftersom att Skullcandy alltid (förutom Crusher 360) producerar budgethörlurar så är det som vanligt plast som Grind Fuel är tillverkade av. De ser mer eller mindre ut som de flesta trådlösa in-ear-hörlurarna med en stor knapp på utsidan, och precis som de andra hörlurarna med en stor knapp på utsidan så är de lite obehagliga att trycka på då man trycker in hörluren mer i öronkanalen. Men bortser vi från det obehaget så är hörlurarna lätta och bekväma för mig. Ganska så snygga också.

Även etuiet är av plast, men känns tillräckligt robust för att jag inte ska oroa mig att det skall gå sönder. Hörlurarna håller sig på plats av magneter som är precis rätt i sin styrka för att man ska enkelt kunna ta ut dem ur etuiet, men samtidigt inte ramlar ut av misstag. På insidan av laddningsetuinet finner vi fyra små lampor som berättar för oss hur mycket batteri vi har kvar, hörlurarna berättar även för dig hur mycket batteri de har när du tar på dig dem. Hörlurarna har en lång batteritid, ca 9 timmar. Totalt har hörlurarna och laddningsetuinet en batteritid på ca 40 timmar. På baksidan av laddningsetuinet finner vi USB-C, och på undersidan har vi trådlös laddning.

Ljudet

Som jag nämnde i början så är det troligen inte många Audiophiler som kanske skulle gilla ljudet i Skullcandys hörlurar, detta gäller nog även Grind Fuel. Men jag personligen tycker de är roliga att lyssna på. Ljudet i Grind Fuel är v-format och precis som alla andra hörlurar från Skullcandy så är mellanregistret ganska grötigt, men det är bättre än alla andra hörlurar från Skullcandy och även bättre än många andra hörlurar i denna prisklass. En sak som jag glömt att nämna är att hörlurarna låter ganska dåliga direkt ifrån lådan. Men om du laddat ner appen från Skullcandy och kalibrerar ljudet med deras test så kommer du säkerligen höra en stor förbättring av ljudet. Det är även viktigt att du testar vilken storlek på öronpropparna som passar dig bäst för att få ut det bästa från basen.

Du kommer inte heller ha några problem att titta på film med Grind Fuel då det inte finns något som helst lagg mellan ljudet och bilden. Det som dock skall nämnas är att räckvidden på hörlurarna är inget vidare, så se till att inte gå allt för långt ifrån telefonen.

Betyg 4/5

Jag tycker att Skullcandy Grind Fuel är värd ett högt betyg för att det är ett riktigt bra hörlurar för ett bra pris (1000 kr). Lång batteritid, trådlös laddning, USB-C, snygg design och bra ljud för personen som älskar bas.

Kommentera