Skip to main content

Skullcandy Dime är som sagt ett väldigt par små hörlurar, även laddningsetuinet är litet. Och Skullcandy har designat laddningsetuinet till att vara hållbart och litet för att kunna hänga på nyckelknippan. Locket på laddningsetuinet fäster via en magnet, men trycker man till och stänger locket riktigt ordentligt så är det en fysisk krok som håller locket på plats, så du behöver absolut inte vara orolig att hörlurarna skall ramla ur.

Jag gillar designen på laddningsetuinet. Dock skulle jag kanske ha föredragit att locket inte hade några håll i sig. För om ni kollar på bilden nedan så ser ni två gråa delar i locket, det är faktiskt hörlurarna ni ser. Så när hörlurarna ligger i laddningsetuinet är det inga problem, men när du har hörlurarna i öronen, då är det två stora hål i locket som gör att smuts kan komma in i dem. Kanske inget stort problem, men något jag vill nämna i alla fall.

En annan sak jag inte gillar är laddningssladden som Skullcandy skickar med. Det är en Micro USB C, och en väldigt liten sådan. Jag hade önskat att de hade skickat med en vanlig USB C, som även var lite längre.

Batteritiden kunde varit bättre

Hörlurarna har 3,5 timmars batteritid. Med laddningsetuinet får du ca 12 timmar, vilket kanske inte är så mycket, men troligen räcker det för de flesta människornas behov. Laddningsetuinet Har inte heller stöd för trådlös laddning eller för snabbladdning.

Jag har sett att flera andra som har testat Skullcandy Dime skriver att de har stört sig på att hörlurarna inte stänger av sig när de lägger ner dem i laddningsetuinet. Detta stämmer dock inte för mig. För mig så flyter allt väldigt smidigt. Jag har en iPhone 12 och en iPad Pro. Så fort jag tar upp hörlurarna från laddningsetuinet så kopplar de sig mot den enheten jag använder, och de stänger av sig själva så fort jag lägger dem i laddningsetuinet.

Överraskande bra ljud

Ljudet i Skullcandy Dime är verkligen överraskande bra. Basen är kraftig, men samtidigt kommer röster och instrument fram. Men om man jämför mot exempelvis Apple AirPods Pro och Bowers & Wilkins PI7 så är ljudet i de hörlurarna tydligare och mer omslutande. Men låt oss inte glömma, Skullcandy Dime kostar 399 kr (249 kr på Black Friday) och Bowers & Wilkins PI7 kostar 4000 kr.

Skullcandy Dime använder sig av Bluetooth 5.0, vilket gör att du kommer inte uppleva någon som helst fördröjning mellan ljud och bild när du ser på film.

Även ljudet under telefonsamtal var överraskande bra. Jag var helt övertygad om att ljudet skulle vara dåligt, i alla fall för de jag talade med. Men mikrofonerna gör tydligen ett bra jobb. Imponerad!

Betyg 4/5

Jag gillar verkligen Skullcandy Dime. Jag har inga som helst problem att använda dem dagligen. Ljudet är som jag tidigare nämnde överraskande bra och hörlurarna är bekväma. Hörlurarna är IPX 4-klassificerade, vilket gör att du även kan använda dessa på gymmet eller ute i regnet. Visst, hörlurar som Apple AirPods Pro och Bowers & Wilkins PI7 låter bättre, men inte brutalt mycket bättre. Dock får du mycket mer funktioner med de dyrare hörlurarna, så som trådlös laddning med mera. För ynka 499 kr (249 kr på black friday) så är Skullcandy Dime ett väldigt enkelt par hörlurar att rekommendera.

Här finner ni spellistan jag använder till min recension.

https://music.apple.com/se/playlist/rock-favorites/pl.u-NGrWCpPLoZv?l=en

Kommentera