Skip to main content

Det första vi ser när vi öppna upp förpackningen är en snygg och praktisk väska/låda för hörlurarna. Inuti finner vi hörlurarna samt en laddningssladd med USB-A till USB-C, samt en AUX-kabel.

Design

Själva hörlurarna är gjorda av en matt svart plast, med ett grått tyg som omsluter skummet som gör hörlurarna bekväma på ovansidan av huvudet. Öronkuddarna är av fakeläder, men är väldigt mjuka och bekväma.

På vänster öronkåpa finner vi en orange knapp, som vi använder för att stänga av och på hörlurarna, samt för att parkoppla hörlurarna via Bluetooth 5.2. Vi har även ett hjul som vi kan snurra på för att öka eller minska basen, mer om själva basen lite senare. Klickar man på hjulet så hoppar man mellan 20, 50 eller 80% i styrka på basen. Det går även att programmera om knappen via deras app.

På höger öronkåpa finner vi fyra knappar som är till för att öka och sänka volymen, starta och pausa låtar, svara och lägga på telefonsamtal, samt för att slå på transparency-mode och ANC.

Ljud

Låt oss direkt säga det att även om ljudet är bra i Skullcandy Crusher ANC 2, så är det inte ett ljud för dig som är ute efter det absolut klaraste och bästa. Istället är hörlurarna för dig som är ute efter ett par hörlurar med extrem bas.

Det finns en app (Skull IQ) från Skullcandy som man kan ladda ner om man vill, och det rekommenderar jag att ni gör. För i appen kan man bland annat göra ett ljudtest som optimerar ljudet för dig. Och efter att jag hade genomför testet så tycker jag att ljudet blev mer tydligt.

Men låt oss hoppa in på det som gör att man köper Skullcandy Crusher ANC 2, vilket är basen. I hörlurarna finns det membran som vibrerar och skapar en fake-bas som får hela ditt huvud att skaka. Denna reglerar du, som jag tidigare nämnt, på via hjulet på vänster öronkåpa. Jag personligen har den på max 20-50%, men det är som sagt en personlig smak. Även om jag älskar rock med tung bas så hade jag gärna önskat att ljudet var mer klart. Det känns lite som om att jag har en mössa på mig med hörlurarna över. Men samtidigt måste jag påminna mig om att det är inte klarheten som gör att man köper dessa hörlurar, nej man köper dem för att lyssna på ett ljud som påminner om den du upplever när du står på en konsert och känner basen i hela dig.

ANC

Ja ANC finns med i hörlurarnas namn, vilket genast gör att hörlurarna kommer med en viss förväntan på sig. Men tyvärr så tycker jag inte att själva ANC-funktionen imponerar. Visst, de fungerar på ett tåg och flyg, men den har stora problem att plocka bort ljud som exempelvis finns på ett café.

Men något som fungerade över förväntan var transparency-funktionen som är ett måste för mig om jag skall kunna använda hörlurarna på dagen när jag arbetar. Jag lyssnar nämligen mycket på musik på kontoret, men behöver även snabbt kunna byta till ett videomöte och då vill jag kunna höra min egna röst när jag talar. Detta klarar Skullcandy Crusher ANC 2 av på ett bra sätt, inte som Apples AirPods Pro eller Max, men bra nog.

Betyg 3/5

2 499 kr är kanske inte mycket om du jämför mot exempelvis Apples AirPods Max, och Skullcandy Crusher ANC 2 är inte skapade för att konkurrera med Apples hörlurar. Men fortfarande, 2 499 kr är mycket pengar och jag tycker inte att Skullcandy Crusher ANC 2 är värda de. De är snygga, bekväma och roliga att lyssna på – samt fungerar riktigt bra i videosamtal. Men jag hade nog gärna sett ett pris på 1 990 kr istället.

Den uppmärksamma har nog lagt märket till att det står Skullcandy Crusher ANC XT 2 på min förpackning. Jag var själv nyfiken på vad XT stod för, så jag skickade iväg frågan till min kontakt på Skullcandys PR-byrå som informerade mig om att XT kommer inte finnas på lådorna, utan finns enbart på test-enheterna. ”The XT is something that comes on the sample boxes.”

Kommentera