Skip to main content

Jag älskar musik. Så fort jag får möjligheten att ta på mig ett par hörlurar och sjunka in i min egna lilla värld så tar jag den. Och tack vare nördigt.se har jag haft möjligheten att testa väldigt många olika hörlurar. Och under de två senaste månaderna har Carbon från Periodic Audio blivit mitt första val när jag ska ta på mig ett par hörlurar.

Periodic Audio

Periodic Audio var vänliga att skicka ut två av sina In-Ear Monitors till mig, Carbon och Titanium. Utöver det så skickade de även över Nickel, som är företagets kompakta förstärkare.

Periodic Audio

Låt oss börja med att prata om Periodic Audio, för det kan mycket väl vara så att ni aldrig tidigare har hört talats om dem. Periodic Audio är ett litet amerikanskt bolag som grundades 2016 med målet att skapa hörlurar till mobilen med riktigt hög ljud-kvalitet. Periodic Audio säger själva att de tillverkar inte smycken och de tillverkar inte produkter som ska höja din sociala status. De bryr sig bara om att skapa produkter med ett fantastiskt ljud.

Design

Som jag nämnde tidigare så säger Periodic Audio själva att de inte bryr sig om att göra speciellt snygga hörlurar, utan de lägger allt krut på att skapa hörlurar som låter bra. Men jag tycker nog allt att hörlurarna är riktigt snygga. De är minimalistiska och oavsett vilken prisklass du lägger dig på så ser de likadana ut, förutom att den yttre delen på hörlurarna har en annan färg. Det vi märker att de inte har satsat på design är på deras förpackningar. De är väldigt enkla och nördiga. På lådan så beskriver de väldigt detaljerat hur ljudbilden är med mera. Hörlurarna, eller in har monitors, som det egentligen heter är som sagt väldigt minimalistiska och små. Kabeln är även den väldigt tunn och av hög kvalitet. Med i lådan får vi en påse full med olika öronproppar av olika material och storlekar. Så du bör absolut finna något som passar dig. Periodic Audio tillverkar allt själva för att hålla nere kostnader och för att kunna hålla hög kvalitet.

På tal om sladden så finner vi ingen mick på den. Detta är p.g.a. att den skulle dra ner kvalitet på ljudet en aning. Vilket för Periodic Audio inte är acceptabelt. Jag håller med, och detta är inget problem för mig då jag använder mina Carbon på min telefon – micken på telefonen fungerar perfekt.

Just det ja, jag får ju inte glömma o nämna att det står inte R eller L på hörlurarna. Istället så är insidan av den högra hörluren röd. Se bilden ovan.

Ljud

Material gör stor skilnad på ljudet, det är något som Periodic Audio har visat för mig. Typ 99% av Periodic Audios hörlurar är gjorda av samma material, men den där sista 1% är det som gör skillnaden i pris och ljudsignatur. Jag fick hemskickat företagets billigaste (99 dollar) och dyraste IEMs (399 dollar) och båda har ett fantastiskt ljud. Periodic Audio har även tagit fram ett verktyg på deras hemsida som kan hjälpa dig välja vilket par hörlurar som passar dig bäst.

Men låt oss prata om mina favoriter, Carbon. Det är förvisso företagets dyraste hörlurar med odlade diamanter på insidan av dem, men oj vilket ljud! Det är ett extremt klart ljud, men tung bas och bred ljudbild. Jag hör alltså detaljer i låtarna som jag aldrig tidigare har hört.

Och som om att det inte skulle räcka så kan man då koppla in hörlurarna i företagets förstärkare, Nickel. När du gör det tar du ljudet till en helt annan nivå. Jag menar inte att ljudet var dåligt innan, men nu blir det fantastiskt. Du kan nu höra ytterligare detaljer i låtar och sen blir kraftigare. Du får ett väldigt omslutande ljud. Dock är det två små saker som jag ibland kan störa mig på med Nickel, vilket är två saker som Dan på Periodic Audio inte säger ska vara möjligt, men för mig är det det. När jag kopplar in Nickel så får jag ett lite ”hiss” i bakgrunden, men så fort du börjar spela musik så försvinner det i bakgrunden. Det andra jag stör mig på är att jag kan vid vissa tillfällen fånga upp typ gsm-störning. Vad detta beror på vet jag inte, men det är också extremt sällan som jag gör det.

Periodic Audio Nickel

Det finns inga knappar på Nickel, utan du kopplar bara in sladdarna i den så startar den. Du laddar Nickel via en micro-usb.

Betyg 4.5/5

Jag älskar ljudet i Periodic Audios Carbon. Det är fylligt, klart och har en bra bas. Det här är just nu de hörlurarna jag använder mig mest av. Jag rekommenderar dem verkligen, och jag rekommenderar er att köpa Periodic Audios förstärkare, Nickel, för att verkligen få ett fantastiskt ljud!

Innan ni beställer tycker jag att ni ska besöka Periodic Audios verktyg för att se vilka av deras IEMs som passar just dig bäst, det behöver absolut inte vara deras dyraste.

Kommentera