Skip to main content

Jag ska direkt säga att jag är förvånad över hur mycket jag faktiskt gillar dessa hörlurar. Jag älskar OnePlus Buds Pro 2, de är earbudsen jag använder dagligen, tillsammans med mina AirPods Max. Det betyder att jag har lämnat mina AirPods Pro till fördel för OnePlus Buds Pro 2. Nu har även OnePlus Nord Buds 2 seglat upp och blivit lite av en favorit. 

Ljudet

Det är inte ofta ett earbuds i den här prisklassen levererar ett så fylligt ljud med märkbar bas. Och inte heller med funktioner så som brucreducering och transparens. Men låt oss fortsätta att fokusera på ljudet. Ljudet är fylligt och har en tung bas tack vare den 12,4 mm drivrutinen som finns i Nord Buds 2. De stora drivrutinerna har ett större membran med titanbeläggning, vilket betyder att ”de får allt att låta tydligare och tyngre”.

Eftersom att OnePlus Nord Buds 2 är så pass tunga i basen, så tappar de lite i klarheten. Lyssnar man mycket på rock som jag gör så är hörlurarna förvånansvärt bra. De fungerar även för Lo-Fi och Chill Trip Hop men tappar lite i detaljerna. 

Brusreducering och transparens

Du kan på en OnePlus gå in på inställningar för earbudsen och ändra på lite inställningar och växla mellan brusreducering, av och transparens. Detta har tidigare även gått att göra på en iPhone med andra OnePlus-hörlurar, men för OnePlus Nord Buds 2 så finns inte supporten där ännu. Om det kommer vet jag inte ännu, men hoppas. 

Dock spelar det ingen större roll, för på stammen på earbudsen kan du växla mellan de olika lägena genom att hålla in knappen på ena hörluren i några sekunder tills du hör ett ljud. 

Brusreduceringen fungerar förvånansvärt bra. Dock så är den så klart inte lika bra som på AirPods Pro, men de kostar samtidigt mindre än hälften av vad de hör. Samma sak gäller transparensen. För de som ej vet, när jag säger transparens så menar jag att det finns mikrofoner på earbudsen som spelar in ljudet utifrån hörlurarna och som högtalaren i hörlurarna sedan spelar upp för oss, så man exempelvis hör sin egna röst när man sitter i ett telefonsamtal.

Batteritid

OnePlus Nord Buds 2 har enligt de själva en batteritid på ca 7 timmar för att lyssna på musik. Tillsammans med laddningsetuinet får man 36 timmar. Om det stämmer har jag inte hunnit testa i detalj. Men jag kan säga så här, jag har använt hörlurarna ett bra tag nu och har aldrig upplevt att det skulle vara något problem med batteritiden.

IP55 klassning

En IP55-klassad produkt är skyddad mot dammintrång som kan vara skadlig för normal användning av produkten men den är inte helt dammtät. Den har ett skydd mot fasta föremål och vattenstrålar från alla håll. Denna klass brukar betecknas som damm- och spolskyddad, damm i skadliga mängder skall inte kunna nå elektriska komponenter påverka produkten.

Betyg 4 av 5

Jag har lämnat mina AirPods Pro till fördel för OnePlus Buds Pro 2. Nu har även OnePlus Nord Buds 2 seglat upp och blivit lite av en favorit. 800 kr för ett par så här bra earbuds är svårt att slå. Det jag hade önskat är att appen HeyMelody hade stöd för hörlurarna så att även iPhone-användare kan komma åt uppdateringar och inställningar för hörlurarna. Men troligen så kommer det snart med en uppdatering.

Earbudsen har överraskande bra ljud, okey brusreducering och transparens. Samt plastig men snygga earbuds och laddningsetui. 

Kommentera