Skip to main content

Bara några månader efter att OnePlus släppte sina förta true wireless lurar så släpper de ett nytt par, som är billigare och bättre.

OnePlus Buds är ett par väldigt bra hörlurar för 999 kr. Ja, precis som många andra hörlurar så har även de inspirerats mycket av Apples AirPods. Likadant är det med företagets nya Buds Z, som kanske har inspirerats lite av Apples AirPods Pro. Men hur som helst, dom är snygga och låter bra.

Snygg design som man känner igen

Som jag nämnde precis så är OnePlus Buds Z lite lika Apples AirPods Pro, vilket är en bra sak. Vi finner denna gång ett par mycket bekväma gummipluggar som hjälper hörlurarna att sitta bättre.

Laddningsetuinet är förutom den glansiga ytan även den mycket snyggare och bättre än det vi finner på OnePlus Buds. Så om laddningsetuinet från OnePlus Buds påminde om det vi finner till Apples AirPods så påminner detta mer om Samsungs Galaxy Buds+.

Bra ljud och batteri

OnePlus Buds Z är utrustade med ordentliga dynamiska drivers på 10mm och har stöd för Dolby Atmos. Gummipluggarna hjälper, förutom att sitta bättre, även de till att göra ljudet betydligt mycket bättre än det vi finner i OnePlus Buds. Ljudet är tydligare och vi har en mycket bättre bas. Det jag inte riktigt gillar med lurarna är att ta samtal i dem då det låter för isolerat.

Batteritiden på hörlurarna är ca 4 timmar, men laddar man dem i laddningsetuinet så är den totala batteritiden ca 20 timmar. På tal om laddningsetuinet, det har stöd för Warp Charge som ger dig 3 timmars batteritid på endast 10 minuters laddning. Mycket bra!

OnePlus Buds Z har även en IP55-klassning, vilket gör att du kan använda lurarna när du gymmar, samt touchkontroll på utsidan.

Betyg 4/5

Priset chockade mig. OnePlus Buds Z är snyggare, bekvämare och har ett bättre ljud än sitt storasyskon – men är trots detta billigare. OnePlus Buds Z kostar bara 619 kr, vilket gör att jag mycket enkelt kan rekommendera dem.

Kommentera