Skip to main content

Jag har använt AirPods sedan dag ett, och när Apple släppte AirPods Pro var jag även där tvungen att köpa dem. Även om jag verkligen gillar funktionerna, designen och ljudet så har jag aldrig varit helt nöjd med Apples öronproppar. Jag tycker inte att de sitter tillräckligt fast i öronen samt känns aningen obehagliga. Men tack vare ett par öronproppar från Aurik Elfriede är inte detta längre ett problem.

Aurik Elfriede är ett företag som tillverkar en bunt med olika tillbehör till iPhone och AirPods Pro. Under några veckor har jag nu använt mig av deras öronproppar av memory foam till AirPods Pro, och jag gillar dem verkligen!

Design

Aurik Elfriedes öronproppar av memory foam ser exakt likadana ut som Apples öronproppar, förutom att de då så klart är av ett annat material. Detta betyder att de även passar i laddningsetuiet. Inuti öronpropparna finner vi, precis som på Apples egna öronproppar, ett litet nät som skall skydda mot att öronvax och annat skräp skall ta sig in i vår AirPod Pro. Detta är något jag har sett saknas på flera andra tillverkares öronproppar.

Och precis som på Apples egna öronproppar så fäster man dessa genom att bara klicka på dem på sina AirPods Pro.

När du trycker in dina AirPods Pro i örat skall du hålla kvar fingret och låta öronpropparna expandera i några sekunder. Sedan sitter de stabilt och väldigt bekvämt i örat. Öronpropparna går att beställa i två färger, svart eller ljusgrå.

Ljud

Aurik Elfriede skriver själva på deras webbsida att deras öronproppar skall förbättra både ljudet och brusreduceringen, detta är dock inget jag märket, och jag har testat väldigt mycket. Dock så försämrar de inte heller ljudet – vilket kanske är mer viktigt.

Betyg 5/5

Aurik Elfriedes öronproppar är för mig väldigt mycket bekvämare än Apples egna. De får även mina AirPods Pro att sitta fastare i mina öron. Aurik Elfriedes öronproppar förbättrar inte ljudet eller brusreduceringen, men de försämrar dem inte heller. Öronpropparna kostar inte heller allt för mycket, vilket gör att de blir väldigt enkla för mig att rekommendera.

Aurik Elfriedes Memory Foam-öronproppar kostar 23 USD och går att köpa från au-rik.com

Kommentera