Skip to main content

Telefonerna från OnePlus säljer bra tack vare snygg design, bra teknisk specifikation och för att de säljs till ett lägre pris än konkurenterna. Samma strategi använder OnePlus även på sina nya hörlurar, OnePlus Bullet Wireless

Jag brukar oftast börja prata pris i slutet av mina recensioner, men när vi pratar om produkter från OnePlus är det nästan ett måste att börja prata om priset. OnePlus Bullet Wireless kostar enbart 769 kr, och för det priset finner du inga bättre trådlösa hörlurar.

Snygg design med smarta funktioner

OnePlus Bullet Wireless är ett snyggt par in ear-hörlurar med mjuka byglar som hjälper till att hålla dem på plats. De hörlurarna jag använder dagligen är just nu Apples AirPods som jag älskar, men ett problem jag har med Apples AirPods är att jag känner mig alltid lite orolig att de skall ramla ut ut öronen och att de är borta för alltid. Med OnePlus Bullet Wireless känner jag mig aldrig orolig att lurarna skall ramla ut från öronen. Och skulle de mot förmodan göra det så ramlar de aldrig längre än att de hänger på bröstet då lurarna sitter bekvämt kopplade med varandra runt halsen. På sladden finner vi kapslar som rymmer batteri samt knappar för manuell av/på-stängning, ändring av volym med mera. Batteriet laddas via USB Type-C och enligt Oneplus ska en laddning ge cirka åtta timmars batteritid, men jag hamnar runt 6-7 timmar som mest. 10 minuters laddning ger ca 5 timmars musikspelning.

Båda hörlurarnas baksida är magnetiska, vilket fyller två syften. Det första är för att man enkelt skall kunna stänga av och på hörlurarna genom att bara fästa dem mot varandra. Det andra syftet är så klart av det mer praktiska, att hörlurarna inte flyger runt när du ej använder dem och har dem placerade runt halsen. Smidigt och bra! Jag förväntade mig att hörlurarna skulle fungera perfekt med OnePlus 6, men förväntade mig inte att de skulle fungera minst lika bra med Apples iPhone X. Så fort jag särar lurarna från varandra så är de kopplade med iPhone X och redo för att spela musik. Nästan lika smidigt som med Apples egna AirPods.

Enligt Oneplus ska headsetet vara skyddat för väder och vind, men man anger ingen vattenskyddklassning.

Betyg 3/5

OnePlus Bullet Wireless är med sitt pris på 769 kr ett billigt par in ear-hörlurar som levererar väldigt bra ljud inom denna prisklass. Dock aningen klen bas. De är snygga och enkla att använda, både med en Android och iPhone.

Kommentera