Skip to main content

OnePlus Bullets har levererat bra ljud, bra batteritid och laddats snabbt med Warp Charge. Det som har varit negativt är att det alltid har funnits en sladd mellan earbudsen. Detta har OnePlus nu fixat med nya OnePlus Buds.

OnePlus har inspirerats av Apples AirPods

Det första som slår mig när jag öppnar upp lådan till OnePlus Buds är att OnePlus har absolut hämtat inspiration från AirPods laddningsetui, inte kopierat, men absolut hämtat inspiration. Dock ska jag säga att jag föredrar nog faktiskt designen på OnePlus laddningsetui och dess matta yta. Gångjärnet är även det väldigt likt det vi finner på AirPods laddningsetui, vilket är bra och ger det där tillfredsställande ljudet när du öppnar och stänger. Insidan av laddningsetuiet är tyvärr inte matt utan är glansigt, precis som earbudsen.

Det är inte bara laddningsetuiet som påminner om Apples, utan även OnePlus Buds påminner om Apples AirPods. Men låt oss nu släppa likheterna i design och fokusera istället på passform och funktion. OnePlus Buds sitter väldigt bekvämt i örat, så pass att jag i början var väldigt otrolig att de skulle ramla ut. Men de sitter så pass bra att de ramlar inte ut, inte ens om jag skakar huvudet.

Ok, låt oss fortsätta att jämföra lite med Apples AirPods för det är faktiskt en viktig sak vi måste ta upp här. Apples AirPods har aldrig varit kända för att ha bäst ljud, men något de verkligen är kända för är enkelheten och stabiliteten. Detta måste jag säga är något som även OnePlus har lyckats med sina OnePlus Buds. De är enkla att parkoppla och när de väl är Parkopplade så är det bara att plocka upp dem ut laddningsetuiet så fungerar dem. När du inte vill använda dem längre så stoppar du bara tillbaka dem och de stängs av. Magiskt!

Det finns ingen trådlös laddning, vilket jag tycker är tråkigt. Men de har Warp Charge, vilket betyder att på 10 minuter har du laddat upp dem så pass att du kan lyssna på musik i 10 timmar. Om du laddar upp dem i laddningsetuiet kan du lyssna i totalt 30 timmar.

Det sista jag vill nämna när vi pratar om funktionerna är att det går att styra saker som volym och låtbyte genom att trycka på utsidan av budsen.

Ljudet är faktiskt riktigt bra

Jag blev riktigt förvånad över hur mycket jag faktiskt gillar ljudet i OnePlus Buds. Basen är fyllig och ljudet är klart. Det är absolut inte världens bästa ljud, men om du gillar ljudet i Apples AirPods kommer du mest troligtvis även gilla detta. Jag tycker att ljudet i OnePlus Buds är betydligt mycket bättre än det i Apples AirPods. Tittar du mycket på film och serier i telefonen kan du glädjas åt att OnePlus Buds har stöd för Dolby Atmos, vilket ger dig ett rymligt ljud. Mycket trevligt och bra!

Ett varnande finger är dock att ibland när jag tar samtal med OnePlus Buds kan den jag talar med uppleva att min röst låter aningen mufflad. Vad detta beror på kan jag inte svara på, och det är inte vid alla samtal.

Betyg 4/5

OnePlus Buds måste jag säga är en av de mer intressanta true wireless-lurarna på marknaden just nu. Bra ljud, bekväma och snygga – till ett väldigt bra pris!

OnePlus Buds går att köpa från och med idag för 999 kr.

Kommentera