Skip to main content

Jag säger det direkt, Master & Dynamic MH40 har det bästa ljudet av alla hörlurar jag testat, och de är även de vackraste jag har sett. Men de är inte helt perfekta, men mer om det lite senare.

Design

Master & Dynamic MH40 är byggda av aluminium, rostfritt stål och äkta lammskinn, vilket gör att hörlurarna känns extremt premium. De är definitivt tyngre än de flesta hörlurar jag testat, men de är så pass bekväma att tyngden inte är något bekymmer. På tal om bekvämlighet, öronkuddarna är tjocka och bekväma med en för mig helt perfekt omslutning. Men allas öron är olika, så var vaksam på att de kanske inte passar dina öron lika bra. Det är viktigt att du får en bra förslutning runt öronen, för att få ut det bästa ljudet. Trotts en perfekt omslutning av öronkuddarna så är tyvärr Master & Dynamic MH40 inte väldigt bra på att stänga inne ljudet, vilket kan vara bra att ha i åtanke om ni är som mig och gillar att lyssna på hög rockmusik.

Kåporna går att rotera för att kunna passa huvudet, samt att göra det enklare att transportera. Man får med ett fodral i canvastyg att förvara dem i. Man får även en liten låda som även den är av äkta lammskinn, som man skall använda för att förvara de två signalkablarna i. På tal om signalkablarna, man får två stycken, en lite längre och en kortare. På den kortare finner vi knappar för att höja, sänka och för att kunna svara på telefonsamtal. Kablarna är av väldigt bra kvalité.

Ljud

Jag lyssnar väldigt mycket på musik, framförallt rock. För mig är det viktigt att ha en bra bas, men samtidigt vill jag ha en bra detaljrikedom i det högre frekvensomfånget, vilket MH40 levererar. Jag vill nog påstå att oavsett genre och volymstyrka förmedlar MH40 ett ljud i världsklass med grym basåtergivning och bra detaljrikedom i det högre frekvensomfånget.

Jag saknar dock den aktiva brusreduceringen, men förstår samtidigt varför MH40 inte har någon, då det oftast drar ner ljudkvalitén en aning.

Master & Dynamic MH40 kostar i skrivande stund 4.299 kr.

Betyg 3.5/5

Jag ger Master & Dynamic MH40 3,5/5 i betyg. Jag älskar designen och materialen. Ljudet är fantastiskt! Det som drar ner betyget är att de ej är trådlösa och för att de läcker ljud. Jag älskar som sagt ljudet och spelar gärna hög musik, vilket inte uppskattas av kollegorna på kontoret då mycket av ljudet som sagt läcker ut från hörlurarna.

Kommentera