Skip to main content

Jag hade mer eller mindre precis bestämt mig för att köpa Apples AirPods när WinnerGear hörde av sig till mig och frågade om jag ville recensera deras helt trådlösa in-ear hörlurar. Självklart blev jag direkt nyfiken, kan dessa hörlurar konkurrera med Apples AirPods?

Vad hittar vi i lådan?

WinnerGears HERO kommer i en svart låda som känns väldigt 90-tal i sin design. Inuti lådan finner vi hörlurarna, en laddningsbox som även går att använda för att förvara hörlurarna i, precis som Apples numera ökända ”tandtrådslåda” för deras AirPods. Vi får även en micro-usb kabel till laddning, tre silikonproppar i olika storlekar och ett extra par ”vingar”.

Bluetooth 4.2

Att koppla hörlurarna till min iPhone är precis som med alla mina andra trådlösa hörlurar, man trycker på en knapp, går in på inställningar i mobilen och parkopplar. Enkelt! Kopplingen till telefonen är bra, man kan vara en bra bit ifrån telefonen utan att man tappar kontakten. Dock är inte kopplingen mellan hörlurarna lika bra, för med jämna mellanrum så tappar den högra öronsnäckan kontakten i några sekunder. Varför den gör detta vet jag inte, men efter att ha googlat lite så verkar detta vara ett problem som flera upplever.

Passform och ljud

Hörlurarna är väldigt lätta, och förvånansvärt bekväma. Men ta dig tid att testa de olika storlekarna på silikonpropparna, de hjälper till att hålla hörlurarna på plats, men viktigast av allt är att om du tar för små silikondroppar så kommer du nästintill vara helt utan bas. Ljudet är väldigt klart och tydligt, men även om du använder en bra storlek på silikonpropparna så kommer du ha en klen bas i hörlurarna.

Laddningsboxen

WinnerGear skickar med en laddningsbox till HERO-hörlurarna. Hörlurarna har i sig själv batteri för tre timmar, men om du sätter i dem i laddningsboxen kan du ladda upp dem tre gånger. Laddningsboxen har en magnet som håller locket stängt så inte hörlurarna ramlar ut.

Köpa eller inte köpa?

Jag reser mycket, pratar mycket i telefon och lyssnar väldigt mycket på musik. För mig är det därför viktigt att hörlurarna har bra ljud, bra batteritid, bra mikrofon och är bekväma. HERO är bekväma och har en bra mikrofon. Men tyvärr är 3 timmars batteritid för dåligt för mig. Jag pendlar mycket mellan Göteborg och Stockholm. Bara tågresan är tre timmar, så när jag skall kliva av tåget och hoppa in i tunnelbanan så är batteriet tomt. Och även om ljudet är klart och tydligt så gör avsaknaden av basen att HERO inte är hörlurarna för mig.

Men! För det finns ett men. Om du är personen som tränar mycket på gym och vill ha ett par hörlurar som sitter fast väldigt bra i öronen, tål svett och har ett väldigt tydligt ljud. Då är HERO för dig. Jag personligen ser mycket fram emot nästa version av hörlurarna, och hoppas då att det är en bättre bas och längre batteritid, för då skulle jag köpa dem. Priset på HERO är ca 1200 kr och köper du dem från WinnerGear direkt så får du dem med gratis frakt.

Kommentera