Skip to main content

Skullcandy har skickat över Kilo, en kompakt och robust bluetooth-högtalare, som även är IPX7-certifierad, vilket innebär att den är utrustad för att hantera korta stunder i vatten – om man exempelvis skulle råka tappa den från segelbåten.

Portabilitet och användbarhet

Skullcandy Kilo är designad för att vara tålig och bärbar. Och den inbyggda karbinhaken erbjuder ytterligare flexibilitet för hur och var du kan ta med den. Detta gör den till ett praktiskt val för utomhusaktiviteter, resor eller kanske en dag ute med båten.

Parningsprocess och kontroller

Att komma igång med Kilo är enkelt och smidigt. Högtalaren är i parningsläge direkt vid uppackning, vilket gör att du snabbt kan ansluta den till din smartphone via Bluetooth. Med endast ett fåtal kontroller, inklusive volymjustering och av/på-knapp, är användarupplevelsen intuitiv och fri från komplikationer.

Ljudkvalitet

Det är väldigt viktigt att vi direkt påminner oss om vad Kilo faktiskt är, en liten bärbar högtalare, som bara kostar ca 550 kr. Jag tycker att ljudkvalitet på Kilo är ok för att vara en liten bärbar högtalare. Men skulle jag köpa den? Nej, det skulle jag inte. Låt mig förklara. För att vara en liten bärbar högtalare så tycker jag att ljudet är helt ok, perfekt för den som vill kunna ta med dig en liten högtalare ut på dina äventyr. Men för mig som lyssnar mycket på musik så är ljudet inte tillräckligt bra för att jag skall kunna njuta av den till fullo. Jag skulle nog hellre försöka ta med mig en större högtalare. Men med det sagt, det är verkligen ett personligt val.

Batteritid och laddning

En avgörande faktor för portabla högtalare är batteritiden, och här står Skullcandy Kilo starkt. Med en batteritid som håller för ca 24 timmars kontinuerlig uppspelning, kan du njuta av din musik utan frekvent behov av laddning. Detta gör Kilo ännu mer lämplig för långa dagar utomhus eller när du är på resande fot, där tillgång till laddningsmöjligheter kan vara begränsad. Laddningsprocessen är dessutom snabb och enkel, vilket innebär att du snabbt är redo för nästa användning. Kilo laddas via usb-c, men värt att nämna är att de skickar med en usb-a till c-kabel.

Betyg 3/5

Skullcandy Kilo är en robust och snygg liten bärbar högtalare. För att vara så liten och prisvänlig så levererar den ett bra ljud. Men är det tillräckligt bra för dig får du själv avgöra. Men vill du ha bättre ljud får du leta efter en större högtalare.

Kommentera