Skip to main content

Google Nest Mini är en liten smart högtalare som i skrivande stund kostar 599 kr. Mina barn har varsin i sina rum och de använde dem dagligen till att spela musik, tända/släcka och ändra färg på sina lampor – allt genom att bara tala med högtalaren. Nästan alla lampor vi har i huset är IKEAS trådfria lampor.

Barnen har sina rum på övervåningen, där har vi även teverummet. I köket på undervåningen har vi en Google Nest Hub, och den använder jag dagligen för att bland annat skicka röstmeddelanden till barnens rum om att de ska komma ner och äta middag. Sitter de och ser på teve så kan jag även be högtalaren att stänga av vår smarta teve (Samsung q90r). Allt detta går lika bra att göra med En Google Nest Mini – skillnaden med en Google Nest Hub är egentligen bara att det är en skärm på högtalaren. Tre andra saker jag använder den smarta högtalaren till dagligen är att be den läsa upp de senaste nyheterna, berätta hur vädret kommer bli under dagen och ställa en timer. Små enkla saker som underlättar vardagen. 

Vill man inte enbart prata med högtalaren så går det att trycka på den för att exempelvis höja eller sänka volymen. Finns även en knapp för att stänga av mikrofonen om man någon gång vill stänga av den.

Köp inte för att spela musik

Viktigt att nämna är dock att om du är ute efter en högtalare vars huvudsyfte ska vara att spela upp musik på, då är det inte en liten Google Nest Mini du ska köpa. Som sagt, mina barn älskar att lyssna på musik på Nest Mini, men om du vill fylla ett större rum med kvalitativt ljud, då ska du istället köpa exempelvis en Sonos One för ca 2000 kr, som även den har Google Voice Assistant inbyggd. 

Typ: Smart högtalare med Google Assistant
För: Stödjer Android och iOS
Mått: 98 x 98 x 42 mm
Trådlöst: Bluetooth, wifi, inbyggd Chromecast och Chromecast Audio
Vikt: 181 gram
Färg: Vit eller grå

Kommentera