Skip to main content

Dammsugare är inget som jag vanligtvis brukar recensera, men när Dyson hörde av sig till mig och berättade om sin Cyclone V10 så blev jag nyfiken.

Dyson Cyclone V10 skiljer sig väldigt mycket från de mer traditionella damsugarna som man släpar med sig på golvet efter sig. Dyson Cyclone V10 är helt sladdlös och mycket mindre än de traditionella damsugarna, men fortfarande lika effektfull.

Jag personligen avskyr att dammsuga, jag tycker det är tråkigt och alltid lika meckigt att plocka ut det klumpiga åbäket från städskrubben. Och just därför blir det väldigt sällan som jag dammsuger, vilket min sambo självklart blir arg på mig för. Men under några veckor har jag nu testat Dyson Cyclone V10 och har absolut inte längre något emot att dammsuga, kan faktiskt även tycka det är lite roligt.

Design och funktion

Dyson Cyclone V10 är, som jag tidigare har nämnt, helt sladdlös och är därför väldigt enkel att bara plocka fram och börja dammsuga med. Jag personligen har hängt upp den på väggen hemma, vilket så klart gör det ännu enklare att börja använda den. Dammsugaren är även påsfri, och istället samlas allt damm upp i en genomskinlig behållare. Personligen tycker jag det är lite roligt (och äckligt) att se hur mycket damm man kan lyckas samla upp. Blir nästan som ett spel. Batteriet skall enligt Dyson klara av att användas i ca 60 minuter, för mig räcker det i ca 40 minuter, vilket är gått nog för mig.

Dyson Cyclone V10 kan med sina 14 cyklonenheter producera mer än 79 000 g, vilket tillsammans med det helt förseglade filtersystemet fångar upp 99,97% av orenheterna och partiklar (till exempel pollen och bakterier) på 0,3 mikron.

Dyson Cyclone V10 är snyggt och praktiskt designad. Smuts och skräp töms hygieniskt från behållaren till soptunnan med en rörelse, utan att behöva vidröra behållaren. Med ett klick förvandlas den från vanlig dammsugare till bordsdammsugare, och tillbaka. Det enda jag skulle vilja klaga på är att man behöver hålla inne en knapp när man dammsuger, jag önskar att det hade varit en på och av knapp som inte hela tiden behöver vara intryckt.

Betyg 4/5

Jag tyckte tidigare att det var tråkigt och veckigt att dammsuga, men med Dyson Cyclone V10 tycker jag att det är enkelt och faktiskt lite roligt

Det som drar ner betyder är det höga priset och att man måste hålla inne knappen hela tiden när man använder dammsugaren.

Kommentera